10.2.2017 klo 10:41
Uutinen

Some-Säpinöille saavuttiin yli 200km säteeltä

Vimpelin Yrittäjien viime viikon perjantaina järjestämät Some-Säpinät olivat menestys. Tilaisuuden onnistuminen sai yrittäjäyhdistyksen jo lupaamaan, että jotain vastaavaa on jatkossakin tulossa.

Tunnelma oli rento mutta innostunut. Väki oli hyvällä tuulella, iloisia tervehdyksiä vaihdeltiin, selfieitä otettiin – ja sometettiin. Vimpelin Yrittäjien Some-Säpinöille 3.2. saapui väkeä jopa Saarijärveltä asti. Vieraita oli lisäksi Seinäjoelta, Perhosta, Härmästä, Kauhavalta, Kortesjärveltä, Evijärveltä, Alajärveltä, Lappajärveltä ja Vetelistä.
– Tavoitteemme ja toiveemme oli saada väkeä liikkeelle yli maakuntarajojen. Tässä onnistuttiin, sanoo Vimpelin Yrittäjien varapuheenjohtaja Susanna Korkiatupa tyytyväisenä. Korkiatupa piti tilaisuudessa oman puheenvuoron yrityksen bloggaamisesta ja sosiaalisen median hyödyntämisestä. Esimerkkien avulla tavoitteena oli viestittää, kuinka yrityksen oman sisällön tekeminen vaikuttaa somenäkyvyyteen.
Väenpaljous ei ollut ainoa onnistunut saavutus. Tilaisuuden päätavoite oli saada porukka somettamaan. Edelleen alueellamme on paljon yrityksiä – sekä isoja että pieniä – jotka eivät jostain syystä käytä sosiaalista mediaa millään tavalla.
– Olemme hyvillä mielin seuranneet, kuinka moni on tilaisuuden jälkeen lähtenyt selvästi tehostamaan omaa sometustaan. Varsinaisena tapahtumapäivänä ja seuraavana päivänä tuli suorastaan somevyöry, kun tapahtumaa tägättiin Facebookissa, monet eri mediat uutisoivat tapahtumasta jollain tavalla. Ei tämä oikein olisi enää paremmin voinut onnistua, Vimpelin Yrittäjien puheenjohtaja Teija Uitto-Kohonen iloitsee.

Tapahtuma tehtiin yhteisvoimin

Tilaisuuden järjestelyiden päävastuu oli Vimpelin Yrittäjien järjestelytoimikunnalla. Iso osa tilaisuutta olivat myös yhteistyökumppaneiksi pyydetyt yritykset, jotka tulivat pitämään ständejä.
– Ständit ovat saaneet hyvää palautetta. Erityisesti kiitosta sai valokuvausständi, jossa sai ottaa uusia profiilikuvia. Olemme valtavan kiitollisia ständinpitäjille, joista suurin osa oli tullut Alajärveltä, kiittelee Korkiatupa.
Vimpelin Yrittäjät oli pyytänyt Sampo Kaulasta saapumaan Vimpeliin jo aikaisin iltapäivällä, jotta hänelle voitaisiin esitellä tärkeitä maamerkkejä. Mukana esittelemässä olivat Lakis ja Vimpelin Veto.
– Täällä sitä ollaan 70 miljoonaa vuotta vanhassa laskettelukeskuksessa, veisteli Kaulanen Facebookin Live-lähetyksessä Lakeaharjulta. Hänelle oli aiemmin kerrottu, kuinka Lakiksen harjumuodostelma on saanut alkunsa. Lakeaharjun yrittäjä Jouni Niemelä oli varautunut varta vasten vierailuun valmistamalla erittäin herkullisia hirvenlihapihvejä, joista Lakiksen keittiö loihti vieraille hampurilaiset.
Lakeaharjun jälkeen Kaulanen vietiin käymään Saarikentällä, missä lyöjäkunigas Janne Mäkelä opasti, kuinka sitä mailaa ja palloa tulee käsitellä.

Sampo löi kuin vanha tekijä.

– Oli hienoa, että myös Veto lähti mukaan tähän, saimme paikalle myös Vetofaneja, kiitos kuuluu heillekin mukana olosta! Ei näin hienoa tapahtumaa olisi saatu aikaan ilman yhteistyötä ja hyvää pöhinää, Teija Uitto-Kohonen sanoo.
Kaulaselle lahjoitettiin myös Vimpelin Vedon asiaan kuuluvia asusteita, joita on jo bongailtu myös miehen sosiaalisen median kanavista vielä seuraavalla viikollakin.

Kiitosta on sadellut

Illan tilaisuudesta on tullut paljon hyvää palautetta. Vimpelin Yrittäjien tekemään sähköiseen palautekyselyyn on vastannut noin 30 % kävijöistä. Kaikki vastaajat ovat kokeneet tilaisuuden innostavana ja inspiroivana. ”Tilaisuus keskittyi juuri siihen, mihin se oli luvannutkin keskittyä.” ”Sampo oli aivan loistava.” ”Hyvää meininkiä teillä Vimpelin Yrittäjillä.” Liki kaikki vastaajat ovat sanoneet, että tulisivat mielellään toistekin vastaavaan tilaisuuteen.
– Kyllä me varmasti tulemme järjestämään jotain vastaavaa vielä, oli tämä niin mahtava tilaisuus, Uitto-Kohonen lupaa.
Suurin kiitos kuuluu kuitenkin tilaisuuden vieraille, jotka teitte somettamisella ja läsnäolollanne Some-Säpinöistä näkyvän ja kuuluvan, onnistuneen tapahtuman. Vimpelin Yrittäjät ry kiittää ja kumartaa kaikkia vieraita ja toivottaa oikein lämpimästi tervetuloa uudelleenkin!