25.8.2021 klo 10:45
Uutinen

Somerolaisyrittäjiä esitelmöimässä johtamiskoulutuksessa

Julkaistu: 8.2.2019 | 13:30

Hämeen ammattikorkeakoulun ja Hämeen ammatti-instituutin opiskelijoiden 50 hengen ryhmä on tänä vuonna mukana rotarien tarjoamassa Ryla-koulutuksessa. Kolmipäiväisellä koulutuksella kehitetään kokeneiden ammattilaisten voimin nuorten johtajuutta ja johtamistaitoja vastaamaan tämän päivän ja tulevaisuuden työelämätarpeisiin.

Keskimmäinen koulutuspäivistä pidettiin Kiiruun koulun auditoriossa.Ryla-koulutus (Rotary Youth Leadership Awards) on rotarien yli 40 vuotta jatkunut hanke, jossa nuoria valmennetaan johtajuuteen.

– Rotarypiirin 1410 alueella 5, johon muun muassa Somero, Forssa ja Loimaa kuuluvat, koulutusta on järjestetty vuodesta 2005 lähtien. Osallistujia on ollut yhteensä lähes 300, kertoo alueen Ryla-koordinaattori Jari Kaunisto Sepänhaan Rotaryklubista Forssasta.Viime vuosina koulutus on toteutettu yhteistyössä Hämeen ammattikorkeakoulun ja Forssan ammatti-instituutin kanssa ja koulutuspäivät on järjestetty aina Forssassa. Luennot ovat käsitelleet johtamisen eri osa-alueita ja niitä ovat täydentäneet vierailut alueen yrityksiin. Koulutus on osallistuville oppilaitoksille ja opiskelijoille maksuton.

– Tänä vuonna koulutuksen sisältöä on uudistettu ja nyt yksi kolmesta koulutuspäivästä päätettiin järjestää ensimmäistä kertaa Somerolla. Jo aikaisempinakin vuosina Someron Rotaryklubi on ollut aktiivisesti mukana koulutuspäivien suunnittelussa ja toteutuksessa, kertoo Someron rotaryklubin presidentti ja Ryla-työryhmän jäsen Hannu Simström.

Simström toteaa osallistujia olevan tänä vuonna ennätysmäärä. Valtaosa heistä opiskelee Hämeen ammattikorkeakoulussa biotalouden tai kestävän kehityksen koulutusohjelmassa, mutta mukana on myös Forssan ammatti-instituutin merkonomi- ja datanomiopiskelijoita.

Somerolla järjestetyn Ryla-päivän kouluttajat ovat kokeneita johtamisen ja johtamiskoulutuksen ammattilaisia ja Someron Rotaryklubin omia jäseniä.

Aulis Kankare käsitteli esityksessään tuloksekasta johtamista, Juha Wiskari tarjosi keinoja kiireen nujertamiseen teemalla ”Kiireentappoase” ja Hannu Simström puhui tunneälystä johtamisen voimavarana.

Päivän päätteeksi oli yritysvierailuja, toiselle ryhmälle Jaatimet Oy Somerolla ja toiselle ryhmälle Jokioisilla sijaitseva Boreal Kasvinjalostus Oy.

Ryla on todettu korkeatasoiseksi johtamisen ja viestinnän opintokokonaisuudeksi, josta on hyötyä niin opinnoissa kuin työelämässäkin. Luennoitsijat ovat olleet yritysten ja yhteisöjen johtotehtävissä sekä vaativissa koulutus- ja konsultointitehtävissä toimineita asiantuntijoita. Yritysvierailuilla opiskelijat ovat päässeet tutustumaan käytännön yritysmaailmaan ja yritysten johtamiseen, toimintaan ja arvoihin.