30.7.2021 klo 13:38
Uutinen

Somerolta 12 yrittäjää valtuustoon

Varsinais-Suomen alueella kunnan- ja kaupunginvaltuustoihin valittiin kuntavaaleissa 224 yrittäjää. Yrittäjävaltuutettujen osuus kaikista valtuutetuista on 26 prosenttia.
Suhteellisesti eniten yrittäjävaltuutettuja valittiin Kustavissa, jossa yrittäjien osuus valtuutetuista on 67 prosenttia, Laitilassa ja Pyhärannassa 42 prosenttia sekä Taivassalossa 41 prosenttia. Määrällisesti eniten yrittäjävaltuutettuja valittiin Salossa, jossa uudessa valtuustossa on 14 yrittäjää. Kaarinassa ja Laitilassa valittiin 13, Naantalissa, Liedossa sekä Somerolla 12 yrittäjävaltuutettua.
Vuoden 2012 kuntavaaleissa Varsinais-Suomessa valittiin 175 yrittäjävaltuutettua.
Valittujen valtuutettujen joukossa on muun muassa Varsinais-Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jaakko Heininen Liedosta. Lisäksi Paimion ääniharava oli Paimion Yrittäjien puheenjohtaja Anton Simolin, ja Somerolla eniten ääniä sai Someron yrittäjien hallituksen jäsen Jani Kurvinen.
Varsinais-Suomen alueella oli kuntavaaleissa ehdolla yhteensä reilu 600 yrittäjää.

Someron uusista valtuutetuista sekä äänikuningas että äänikuningatar löytyvät Someron Yrittäjien hallituksesta: jäsen Jani Kurvinen (kesk.) ja sihteeri Pia Maavirta (kok.). Myös hallituksen jäsen Hannu Kesäniemi (kesk.) pääsi valtuustoon.

Muut somerolaiset yrittäjävaltuutetut ovat keskustan Mikko Virtanen, Juha Salo, Tero Pirttilä, Ilkka Koivuniemi, Kari Ahlbom ja Mikko Älli sekä kokoomuksen Jutta Varjus, Henry Seppälä sekä Juha Wiskari.

Julkaistu: 12.4.2017 | 19:12