9.10.2017 klo 20:12
Uutinen

Sote-ratkaisu antaa tilaa pk-yrittäjyydelle

Hallituksen sote-ratkaisun peruslinjaukset miellyttävät yrittäjiä.

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien puheenjohtaja Anne Niemen mukaan esityksen päälinjat antavat hyvät mahdollisuudet palvelujen laadun ja tehokkuuden parantamiselle.

Hallituksen linjauksessa on useita pk-yrittäjyyttä vahvistavia elementtejä. Muun muassa henkilökohtainen budjetti ja asiakassetelit vahvistavat kansalaisen valinnanvapautta. Uudistus varmistaa palvelujen saatavuutta ja lisää palvelutuotannon vertailtavuutta, Niemi sanoo.

Hänen mukaansa myös sote-keskuksille määritelty palveluvalikoima tukee pk-yrittäjyyttä.

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Heikki Risikko on samoilla linjoilla. Hänen mukaansa hallituksen tuore esitys on pk-yritysten kannalta alkuperäistä versiota parempi.

Tämän esityksen pohjalta alalle on mahdollista rakentaa aito valinnanvapaus ja taata kotimaisten pk-yritysten merkittävä rooli palvelutuotannossa. Terve kilpailu ja valinnan mahdollisuus toteutuvat, kun mukaan saadaan muitakin kuin julkinen toimija ja suurimmat yhtiöt, Risikko sanoo.

Niemi ja Risikko muistuttavat, että kyseessä on valtava uudistus. Heidän mukaansa yrittäjyyden edellytysten vahvistaminen parantaa uudistuksen onnistumismahdollisuuksia.