20.11.2020 klo 10:01
Uutinen

Sotkamo on vuoden Elinvoimakunta

Yrittäjät arvostavat erityisesti kunnan myönteistä ja rohkeaa suhtautumista elinkeinopolitiikan ja yrittäjien asioihin.

Kainuun Yrittäjät valitsee vuosittain Kainuun Elinvoimakunnan. Yrittäjät arvioi elinvoimakuntaa valitessaan kunnan elinkeino- ja hankintapolitiikkaa, yritysvaikutusten arviointia päätöksenteossa ja hankinnoissa sekä yrittäjyyskasvatustyön vireyttä ja yhteistyötä yrittäjien kanssa.

Kahden vuoden välein toteutettava Kuntabarometri -tutkimus, entinen Elinkeinopoliittinen mittaristo -tutkimus antaa lähtökohdat arvioinnille.

Kuntabarometrissa 2020 Sotkamo erottui selkeästi muista Kainuun kunnista parantamalla tulostaan merkittävästi. Kainuun paras kunta ylsi kokonaisarvosanallaan lähes valtakunnan kymppisakkiin.
– On hienoa, että Sotkamossa on nähty yrittäjien merkitys kunnan elinvoimaisuuden edistäjänä, kehuu Kainuun Yrittäjien hallituksen puheenjohtaja Miariikka Tervonen.

Yhteistyö yritysten kanssa ja yrityksille luodut uudet palvelut saavat kiitosta

Kunnassa toimivat yrittäjät arvostivat erityisesti kunnan myönteistä suhtautumista elinkeinopolitiikan ja yrittäjien asioihin. Yrittäjiä on kuultu ja kuunneltu ja heitä on osallistettu yrittäjille tärkeiden asioiden valmisteluun.
– Kunnassa aloitti vuonna 2017 Elinkeinotyöryhmä, johon myös Yrittäjät kutsuttiin mukaan. Työryhmässä kiteytettiin elinvoiman kehittämisen tavoitteet osana kunnan strategiaa. Työryhmän rooli on ollut tärkeä ja sen näkemykset ovat antaneet eväitä päätöksentekijöille, kertoo Sotkamon Yrittäjien puheenjohtaja Jari Korhonen. Lisäksi lupaprosessit hoituvat kunnassa sutjakkaasti ja asiakaslähtöisesti, kiittelee Korhonen.

Kunnan päätöksenteko on ollut yrityslähtöistä ja linjakasta. Uusiin avauksiin on suhtauduttu ennakkoluulottomasti. Kunnan strategia on selkeä ja tulevaisuuteen rohkeasti katsova ja se edistää myös yritysten uudistumistarpeita ja kasvun mahdollisuuksia.
– Sotkamo on valinnut kasvun ja kehittymisen suunnan. Investointien edistämiseksi ja uusien asukkaiden houkuttelemiseksi on tehty vaikuttavia toimenpiteitä, jotka ovat selkeästi satsaus kohti elinvoimaisempaa tulevaisuutta, kiittelee Kainuun Yrittäjien toimitusjohtaja Anu Tervonen.

Elinvoimakunnat kautta aikojen
v. 2018 Paltamo ja v. 2019 Suomussalmi

Muita kiinnostavia aiheita