Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

Fundis-sovellus helpottaa varainhankintaa
Fundis-sovellus lanseerataan virallisesti ensi syksynä.
3.6.2024 klo 12:43
Uutinen

Sovelluskehittäjä yrittää ratkaista yhdistysten varainhankinnan ongelman, etsii yrityksiä mukaan – ”Kaikki voittavat”

Fundis-sovellus sai yllättävän palautteen verottajalta.

Uudella Fundis-sovelluksella pyritään helpottamaan esimerkiksi urheiluseurojen varainhankintaa. Ideana on tarjota mahdollisuus suosikkijoukkueen tai esimerkiksi lapsen harrastusjoukkueen tukemiseen ilman, että tukemisesta tarvitsee maksaa suoraan omasta lompakosta.

Sovelluksen pilottivaihe kesti maaliskuusta toukokuuhun. Sen aikana kumppaneiksi saatiin Suomen jalkapallomaajoukkueen kannattajayhdistys sekä koripallomaajoukkueen kannattajayhdistys.

Kun käyttäjä ostaa tuotteen tai palvelun Fundiksessa mukana olevasta yrityksestä, ostosta tilitetään tietty osa käyttäjän valitsemaan hyväntekeväisyyskohteeseen.

– Liittyminen ei maksa mitään käyttäjälle, yritykselle tai lahjoituksen kohteelle. Sovellusta käyttämällä kaikki osapuolet voittavat, sovellusta kehittävän Fundis Application Oy:n toimitusjohtaja Seppo Kuusinen sanoo.

Maksutapahtumasta tilitetään pieni osa palvelun ylläpitäjälle. Kyseinen osuus määräytyy kussakin tapauksessa erikseen.

– Osuudet sovitaan aina kauppiaan kanssa. Neuvottelemme sopivan prosenttiosuuden.

Kun käyttäjä ostaa tuotteen tai palvelun Fundiksessa mukana olevasta yrityksestä, ostosta tilitetään tietty osa käyttäjän valitsemaan hyväntekeväisyyskohteeseen.

Kahden perustajan idea

Fundis-sovellus lanseerataan varsinaisesti ensi syksynä, mutta se on ladattavissa jo nyt. Kuusisen mukaan sovelluksen ulkoasua muutetaan ja samalla tehdään teknisiä parannuksia.

– Kauppiashankinta on tällä hetkellä käynnissä. Tässä vaiheessa mukana on joitakin kymmeniä kauppiaita. Etsimme mukaan myös yhdistyksiä, järjestöjä ja urheiluseuroja, hän kertoo.

Mukana ovat muun muassa Zaap-ravintolat Helsingissä, Ahaan Tam Sang Helsingin Itäkeskuksessa ja Arena Center Myllypuro Helsingissä.

Sovelluksen kehittämiseen on saatu ulkopuolista rahoitusta viime vuoden sijoituskierrokselta. Yrityksen perustaja Juha Markkanen on suurin omistaja ja operatiivinen johtaja. Hän kehitti sovelluksen idean yhdessä Tero Paunosen kanssa. Idean jalostaminen liiketoiminnaksi alkoi vuonna 2020 ja Fundis Application Oy perustettiin vuonna 2021. Tällä hetkellä mukana on noin 15 omistajaa.

– Teimme perusteelliset selvitykset siitä, että homma on kaikin puolin laillista. Yllätykseksemme saimme verottajaltakin kannustavia kommentteja kehitystyön jatkamiseen, Kuusinen kertoo.

Hän näkee Fundiksen merkittävimpänä etuna mahdollisuuden tukea itselleen tärkeitä kohteita.

– Tiedämme, että monessa perheessä tuskaillaan kalliiden harrastusmaksujen kanssa. Parhaimmillaan tällaisella hyväntekeväisyydellä voi vaikuttaa harrastusten kustannuksiin. Kauppiaille Fundis tarjoaa hyvän markkinointikanavan ja mahdollisuuden kantaa yhteiskuntavastuuta.

Kuusisen mukaan kaksilapsisen perheen ravintolalaskusta voi ohjautua Fundiksen kautta hyvään tarkoitukseen 5–6 euroa. Sovelluksesta voi tarkistaa reaaliaikaisesti, paljonko ostoksesta on tilitetty eteenpäin.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Pauli Reinikainen