20.1.2023 klo 14:32
Uutinen

Suomalainen ruoantuotanto on varmistettava myös tulevaisuudessa

Ruoantuotanto on kriittisen tärkeä osa Suomen taloutta ja huoltovarmuutta. Satakunnassa ruoantuotanto on myös merkittävä osa maakuntamme identiteettiä. Toimiva ruoantuotanto ja elintarvikeketju alkutuotannosta kuluttajille on maakunnallemme merkittävä työllistäjä.

– Satakunnassa voimme olla ylpeitä maatalousyrittäjistämme toimivan yhteiskunnan kivijalkana. Viime vuodet ovat osoittaneet, että mitä tahansa voi tapahtua ja Suomen huoltovarmuudesta on pidettävä huolta päätöksenteossa myös tulevaisuudessa, muistuttaa Satakunnan Yrittäjien puheenjohtaja Jukka Hurrila.

Suomalainen ruoantuotanto ja kotimainen yrittäjyys kestävät vastuullisuudessaan ja kestävyydessään kansainvälisen vertailun. Suomalaisille tuottajayrittäjille eläinten hyvä hoito on sydämen asia.

– Jokainen toimiala kehittyy ja muuttuu muuttuvan maailman mukana. Satakuntalaiset maatalous- ja ruoantuotantoyrittäjät seuraavat tarkasti ympäröivää maailmaa ja huolehtivat vastuullisuudestaan hyvin, vaikka erilaiset vaatimukset lisääntyvät. Jotta suomalainen ruoantuotanto turvataan pidemmällä aikavälillä, pitää tehdä yhteisiä kestäviä toimia, eri näkökulmat huomioiden, Satakunnan Yrittäjien toimitusjohtaja Markku Kivinen sanoo.

Suomen Yrittäjät on korjannut keskiviikkona jättämäänsä lausuntoa luonnoksesta kansalliseksi luonnon monimuotoisuusstrategiaksi 2035. Suomen Yrittäjät on äärimmäisen pahoillaan alkuperäisen lausunnon sanavalinnoista. Suomen Yrittäjien tiedotteen aiheesta voit lukea täältä >

Satakunnan Yrittäjät on paikallisyhdistyksineen jättänyt toimenpidepyynnön, jotta nyt annettuun lausuntoon tehtäisiin vielä tarvittavat muutokset yrittäjäkentän monialaisuus huomioiden.

Yrittäjyyden puolesta,

Jukka Hurrila, puheenjohtaja, Satakunnan Yrittäjät
Markku Kivinen, toimitusjohtaja, Satakunnan Yrittäjät