11.8.2018 klo 08:02
Uutinen

Suomalais-amerikkalainen kuvateknologiafirma nousukiidossa – Yritys tavoittelee kotimarkkinoita partnerin kanssa

ThingLink-yrityksen kuvateknologialla on jo yli viisi miljoonaa rekisteröitynyttä käyttäjää maailmalla. Nyt yritys tavoittelee kotimaan markkinoita kumppanin avulla.

Ulla Engeströmin perustaman yrityksen vahvimmat tukijalat ovat Yhdysvalloissa ja opetuskäytössä. ThingLink ja oppimisen teknologian asiantuntija Ilona IT Oy sopivat heinäkuussa yhteistyöstä. Ilona IT myy Suomessa ThingLinkin lisenssejä ja tarjoaa järjestelmän koulutusta sekä käyttäjätukea.

ThingLink on interaktiivinen kuvallisen tarinankerronnan työkalu yrityksille ja opetukseen. Esimerkiksi koulujen on järjestelmän avulla mahdollista luoda interaktiivisia oppimisympäristöjä ja sillä voi tehdä myös infografiikkaa ja karttoja.

ThingLink on perustettu vuonna 2010 Suomessa ja sillä on tytäryhtiö Yhdysvalloissa Kaliforniassa. ThingLinkillä on toimisto Suomen ja Yhdysvaltojen lisäksi Intiassa.

Monilukutaitoa kehittävä interaktiivinen oppimisympäristö

Järjestelmän avulla kuviin ja videoihin voi lisätä oppijan omaa havainnointia sekä oppimista tukevaa ja syventävää lisäinformaatiota, kuten esimerkiksi tekstiä, kuvia, videota, ääntä tai linkkejä.

Linkkien avulla pohjakuvaan tai videoon voidaan liittää myös muita työvälineitä, kuten kyselyjä tai vuorovaikutteisia ideariihiä.

– Erilaisen tiedon yhdistely sekä erityisesti siihen liittyvä suunnitteluvaihe tukee erityisesti monilukutaitoa sekä tieto- ja viestintäteknologisen osaamisen kehittämistä, kertoo Ulla Engeström, ThingLinkin perustaja Ilona IT:n tiedotteessa.

Vuonna 2016 ThingLink keräsi 1,2 miljoonan euron pääomarahoituksen yksityissijoittajilta, jonka turvin yritys laajeni virtuaalitodellisuuden puolelle.

ThingLink kasvaa Suomessa kumppanin avulla

ThingLinkin käyttö on lisääntynyt suomalaisten koulujen arjessa.

– Yritys on toki myynyt itsekin Suomeen, mutta meidän myötä he viimein saivat asiaan systemaattisuutta ja laajan asiakaskontaktipinnan, Ilona IT:n perustaja ja asiantuntija Risto Korhonen toteaa.

– Ilonan kehittämä opettajien täydennyskoulutusmalli perustuu luovaan digitaaliseen tuottamiseen ja konsepti istuu hyvin ThingLinkin tavoitteisiin rikastaa oppimista immersiivisten kuvien ja videoiden avulla.

ThingLinkin ja Ilonan yhteistyö nivoo yhteen monipuolisen teknologian opetuskäytön.

– Liikevaihtotavoitetta [yhteistyölle] ei vielä ole asetettu, mutta ThingLinkistä tulee merkittävä. Nyt kesän jälkeen on käynnistymässä back-to-school -kampanja yhteistyössä Microsoftin ja ThingLinkin kanssa, Korhonen kertoo.

Kumppani Ilona IT:llä monta kasvupolkua vireillä

12 vakituista työllistävä Ilona IT hakee kasvua monella rintamalla: muun muassa oppilaitosmyynnistä, avaamalla uuden opetuksen verkkokaupan 1. syyskuuta ja koulutusviennistä menossa olevalla Tekes-hankkeella.

– Pienen kuopan jälkeen olemme nyt uuden kasvun äärellä olleet viimeiset 2-3 vuotta, tehden parempaa tulosta joka vuosi. Jokainen tilivuotemme on ollut positiivinen.

Ilonan viime tilikauden liikevaihto oli 6,7 miljoonaa euroa. Ilona voitti tänä vuonna kuuden miljoonan arvoisen ohjelmistojen puitesopimuksen korkeakouluille. Siinäkin ThingLink on merkittävä myyntituote.

Ilona IT Oy:n asiakkaina ovat kaikki kouluasteet varhaiskasvatuksesta korkeakouluihin. Yritys toimii Helsingissä, Kuopiossa ja Valkeakoskella.

Kuva: Ilona IT Oy. Kuvassa vasemmalla Ilona IT:n toimitusjohtaja Christian Alopaeus, ThingLinkin perustaja Ulla Engeström ja Ilonan perustaja-yrittäjä Risto Korhonen.

Riikka Koskenranta

riikka.koskenranta (at) yrittajat.fi