17.2.2017 klo 10:07
Uutinen

Suomalaisäidin palkittu keksintö sai rahoittajat innostumaan

Suomalaisäidin keksimä uneen tuudittava vauvapatja keräsi kahdessa päivässä 300 000 euroa sijoittajien rahaa, enemmän kuin oli tavoite. Kaikki halukkaat sijoittajat eivät mahtuneet edes mukaan.

Yrittäjäsanomissa kerrottiin viime syksynä helsinkiläisäiti Hanna Sissalan keksinnöstä. Sissalasta tuli keksijä ja yrittäjä sen vuoksi, että hänen oma vauvansa nukahti ja nukkui huonosti.

–Meidän vauva itki monta tuntia illassa ja häntä heijattiin joko kehdossa, vaunussa tai sylissä. Ei ollut olemassa mitään tuotetta, joka olisi ratkaissut sen ongelman – joten päätin, että nyt sellainen tuote pitää luoda, Hanna Sissala kertoi Yrittäjäsanomille.

Tuotteen kehittelyssä meni pari vuotta aikaa, kun prototyyppejä tehtiin ja paranneltiin. Lopputuloksena on unipatja, joka heijaa vauvaa ylös ja alas ja auttaa nukahtamaan. Toiminta perustuu mekanismiin, joka kiristää ja höllentää patjan kangasta.

Sissala perusti puolenkymmenen muun osakkaan kanssa Familings-yrityksen ja patjan ensimmäinen versio tuli markkinoille syksyllä 2016. Unipatja sai syksyllä innovaatiopalkinnon Saksassa suurilla Kind+Jugend-messuilla. Tämän jälkeen kiinnostus patjaa kohtaan suorastaan räjähti. Kyselyitä on tullut kymmenistä maista.

Patja maksaa tällä hetkellä 490 euroa, mutta sen voi myös vuokrata.

Familings haki nyt sijoittajia tuotteen parannetun version kehittämiseksi ja kasvun vauhdittamiseksi.

– Vauvanpatja sai uuden LullaMe-nimen yleisökilpailun tuloksena. Lulla on monille suomalaisille tuttu isoäitien käyttämä nimitys kehdosta, ja lullaby maailmalla miljoonille ihmisille tuttu sana kehtolaululle, Hanna Sissala kuvailee blogissaan.

– LullaMe-brändi julkaistaan myöhemmin tänä vuonna. Samalla tulemme lanseeraamaan uuden, parannetun tuotteen, Sissala kertoo.

Jari Lammassaari

jari.lammassaari@yrittajat.fi