6.3.2017 klo 19:32
Uutinen

Suomalaisen startupin työnhakupalvelulla on Keniassa jo peräti 700 000 käyttäjää

Helsingistä käsin operoivan Fuzun verkkopalvelu yhdistää toisiinsa työnhakijat ja rekrytoivat yritykset. Palvelulla on kehittyvien markkinoiden Keniassa noin 700 000 käyttäjää.

Fuzun palvelulla on Keniassa noin 700 000 käyttäjää, ja sitä hyödyntävät muun muassa Microsoft ja konsulttiyritys McKinsey & Company. Tekesin BEAM-ohjelmassa mukana oleva Fuzu valittiin tammikuussa 2017 maailman viiden mielenkiintoisimman Afrikkaan keskittyvän yrityksen joukkoon.

Afrikasta kasvaa vuoteen 2040 mennessä maailman suurin työmarkkina. Fuzun verkkopalvelun tavoitteena on paitsi hyödyntää tätä kehitystä, myös ennaltaehkäistä lisääntyvän työvoiman mukanaan tuomia ongelmia.

– Afrikan työmarkkinoille tulee seuraavan 10 vuoden aikana yli 120 miljoonaa uutta työnhakijaa. Jos heille ei löydetä tekemistä, on seurauksena historian suurin muuttoliike – ja mahdollisesti uusien radikaalien liikkeiden syntyminen”, sanoo Fuzun toimitusjohtaja Jussi Hinkkanen.

Fuzu on mukana Tekesin BEAM-ohjelmassa. Se auttaa suomalaisia yrityksiä ja muita toimijoita ratkaisemaan innovaatioiden avulla maailman kehityshaasteita ja tekemään menestyksekästä ja kestävää liiketoimintaa.

– Paras keino ratkaista globaaleja ongelmia on yrittäjyys. Kehittyvillä markkinoilla on hurja kasvupotentiaali: Vuoteen 2050 mennessä maailman seitsemästä suurimmasta taloudesta kuusi on nykyisiä kehittyviä talouksia. Menestyjiä ovat ne, jotka osaavat tarttua muutokseen”, sanoo Tekesin BEAM-ohjelman päällikkö Minh Lam.

Hän auttaa työkseen suomalaisia yrityksiä viemään liiketoimintaansa kehittyville markkinoille – siis juuri niille alueille, joille megatrendien vaikutukset iskevät kaikkein rankimmin.

Tekesin Digitaalisuudesta uutta liiketoimintaa -haku on auki 17.1.–30.3.2017. Tukea on tarjolla myös kehittyville markkinoille suuntautuville projekteille. Lisätietoa täältä.