8.9.2022 klo 11:54
Uutinen

Suomalaista käsityötä laadusta tinkimättä

Nuorten Yrittäjien toimikunta esittäytyy!

Teksti: Joonas Hiltunen 
Kuva: Juha Inkinen

Sini Hulkkonen (36), kenkä- ja laukkuihin erikoistunut käsityöyrittäjä, ymmärtää premiumin merkityksen asiakkaalle. Vuonna 2014 hän huomasi selvän markkinaraon laadukkaille, vintage-henkisille, aidoille nahkatuotteille keinotekoisten halpistuotteiden rinnalle. Alan messut ja tapahtumat sekä kasvuvaiheessa ollut somemarkkinointi auttoivat merkittävästi asiakaskunnan muodostumiseen. Yhtäkkiä Sulokas olikin jo syntynyt!

Nykyään Sinin löytää kotityöpajaltaan nahkatuotteiden työstöstä. Mielessään hänellä on aina erottuva, omalaatuinen muotokieli sekä materiaalina tietysti aito, laadukas nahka. Tuotekategorian vaihtuvina elementteinä ovat väri, materiaali ja eri tavalla viimeistellyt nahat, kuten mattapintaiset tai kiiltävät nahat.

Jos Siniä ei näy nahkatöiden parista, on hän todennäköisesti rock n’ rolliin, vintageen tai jenkkiautosceneen pureutuneen asiakkaan kanssa custom-tuotteen suunnittelussa. Tässä omistautuneessa yhteistyössä luodaan aito mukanaolon tunne ja emotionaalinen yhteys tuotteeseen sekä palveluun. Näissä kiitos ja onnistuminen näkyvät myös merkittävimpinä!

Sinistä yrittäjyys opettaa vastuullisuuteen ja omien rajojen hahmottamiseen. Vaikka työ on palkitsevaa ja motivoivaa, on matkalla myös alamäkiä. Kuitenkin kokemuksesta tietää, että kunhan aina pitää tuntosarvet pystyssä tulevan varalta, on kaikki hyvin. Adaptointikyky on yrittäjän perusominaisuuksia.

Mieleenpainuvana onnistumisena Sini muistelee yrittäjäuran kolmatta vuotta. Vieraillessaan Helsingissä alan Kustom Kulture -huippumessuilla hän huomasi, kuinka moni kollegoista ja asiakkaista kantoi juuri Sulokkaan nahkalaukkua. Olo oli havahtunut, ällikällä lyöty, mutta kiitollinen, kun huomasi yhtäkkiä tämän tuotteiden ja tuttujen paljouden.

Intohimo nahkatuotteisiin, luovuuden kehittämiseen ja asiakkaiden muuttuminen ystävyyssuhteiksi motivoivat Sinin jatkossakin työpöydän ääreen. Yrittäjän vapaus ja vastuunotto ovat luonnollisesti erinomaisia bonuksia! Jatkossa yritys panostaa entisestään laatutason kehittämiseen. Miettiipä Sini myös toisen yrityksen perustamista – tietysti nahkatuotteiden parissa! 

Muita kiinnostavia aiheita