25.4.2017 klo 10:44
Uutinen

Suomalaisten yrittäjähenki kasvanut – nuorten yrittäjyyspaja vastaa haasteeseen

Nuorten yrittäjyys on kasvussa ja sen myötä yrittäjyysvalmennukselle on tilausta. Kansainvälisen yrittäjyyttä ja yritysaikeita tutkivan GEM-tutkimuksen mukaan suomalaisnuorten halu perustaa yrityksiä on kasvanut nopeasti. Joka viides alle 25-vuotias suomalainen uskoo perustavansa yrityksen kolmen vuoden kuluessa.

Suomen Yrittäjäopisto vastaa nuorten yrittäjyyshengen nousuun ja käynnistää keväästä 2017 alkaen valtakunnallisesti yhteensä 12 uutta Nuorten yrittäjyyspajaa ympäri Suomen. Ensimmäiset pajat käynnistyvät touko-kesäkuussa Helsingissä, Kokkolassa, Tampereella ja Turussa, loput syksyllä 2017 muissa kaupungeissa eri puolilla maata. Jyväskylässä paja alkaa 21.8.2017, hae mukaan: koulutukset.te-palvelut.fi/kt/672618

Nuorten yrittäjyyspaja (NYP) on Suomen Yrittäjäopiston tuotteistama maksuton yrittäjyyskoulutus alle 30-vuotiaille nuorille. Suosituissa pajoissa on jo vuosien 2015-2016 aikana liikeideoitaan hionut yli 500 nuorta osaajaa.

Aiemmissa Nuorten yrittäjyyspajoissa uusia yrityksiä perusti yli puolet pajan käyneistä. Tämä oli huikaiseva ja kannustava tulos. Pajoille oli siis selkeä tarve, kertoo Suomen Yrittäjäopiston liiketoimintajohtaja Kaisu Aro.

Valmennuksen malli on tehokas ja toteutustapa monipuolinen. Poikkeuksellista on käytännönläheisyys. Perinteisten luentojen ohella pajoissa tehdään ryhmätöitä, työskennellään itsenäisesti esimerkiksi verkossa ja webinaarien välityksellä. Aiemmista pajoista on saatu konkreettisia tuloksia.

Osallistujat kehittivät uusia innovatiivisia yritysideoita Suomen Yrittäjäopiston asiantuntijoiden ohjauksessa. Samalla he hioivat omaa osaamistaan toimivaksi liikeideaksi, kertoo Aro.

Pajoissa vierailee asiantuntijoita yrittäjäjärjestöistä, rahoitus- ja vakuutusalalta, ja osallistujat vierailevat itse eri alojen yrityksissä. Koko ajan ollaan yrittäjyyden ytimessä. Tavoitteena on, että pajasta lähtiessään jokaisella on valmis liiketoimintasuunnitelma. Osallistujat työstävät pajoissa yrityksen perustamiseen liittyviä toimia, taloutta, myyntiä ja markkinointia sekä yritystoiminnan verkostoja valmentajan ohjauksessa.

Tukea saa myös toisilta kurssilaisilta, ja tarvittaessa henkilökohtainen mentori sparraa osallistujaa. Koulutuksen aikana syntyy verkostoja, joista on hyötyä pitkälle tulevaisuuteen, kertoo koulutussuunnittelija Pia Renkola.

Yrittäjyyspajaan voi hakea alle 30-vuotias, yrittäjyydestä kiinnostunut ja oman liiketoiminnan suunnitteluun motivoitunut tai olemassa olevan yrityksen jatkamisesta kiinnostunut nuori. Pajatyöskentely sopii erinomaisesti myös niille, jotka etsivät tapoja oman osaamisensa tuotteistamiseen ja myyntiin. Tiivis pajatyöskentely laittaa rajat pohdinnalle ja harjaannuttaa tekemään päätöksiä.

Nuorten yrittäjyyspajoihin hakeudutaan Te-palveluiden osoitteessa http://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/ sanahaulla Nuorten yrittäjyyspaja. Hakuja aukeaa koko ajan lisää.

Lisätietoja

Liiketoimintajohtaja Kaisu Aro, 010 841 4003, <a href="http:%20%20 ’); // –> ” target=”_blank”> kaisu.aro@syo.fi

Koulutussuunnittelija Pia Renkola, 010 841 4063, <a href="http:%20%20 ’); // –> ” target=”_blank”> pia.renkola@syo.fi

Tarinoita pajan käyneiden kokemuksista videoina

Pajamallista: Suomen Yrittäjäopiston blogista

Nuorten yrittäjyyspajan Facebook-sivu