Suomelle menestystä nuorten yrittäjyyskilpailussa
Vapu NY Uskalla yrittää -kilpailun finaalissa Helsingissä 2023.
14.7.2023 klo 16:06
Uutinen

Suomelle menestystä Euroopan suurimmassa nuorten yrittäjyyskisassa

Jyväskyläläisten nuorten tiimi voitti pääpalkinnon startup-yritysten kategoriassa.

Suomi on menestynyt Euroopan suurimmassa nuorten yrittäjyyskilpailussa. Gen-E 2023 kokosi Turkin Istanbuliin yli 800 nuorta yrittäjää, heidän opettajiaan, liikekumppaneitaan ja päätöksentekijöitä. Kilpailuun osallistui satoja nuoria yli 40 maasta.

Suomea kilpailussa edustivat nuorten yritykset Vapu NY Hämeenlinnasta ja Toteuma NY Jyväskylästä.

Toteuman tiimi voitti pääpalkinnon startup-yritysten kategoriassa. Toteuma NY koostuu Jyväskylän yliopistossa opiskelevasta tiimistä. Toteuma NY tarjoaa maanalaisen sähkö-, internet-, lämpö- ja vesi-infrastruktuurin paikannuspalvelua. Suunnitelma on jo edennyt pitkälti käytäntöön.

Ammattiopisto Tavastialla opiskelevien nuorten yritys Vapu NY järjestää aktiviteetteja yksin asuville ja palvelukodeissa asuville ikäihmisille. Vapu NY:n liikeidean tavoitteena on aktivoida iäkkäämpiä ikäluokkia. 

Vapu NY:n toimitusjohtaja Joseph Munyandamutsa voitti erityispalkinnon johtamistaidoista ja johtamispotentiaalista.

– Hienoa nähdä niin monta innostunutta ja kunnianhimoista nuorta yrittäjää. Ja kiva saada myös Suomelle näkyvyyttä, Munyandamutsa kommentoi tuoreeltaan.

Gen-E -tapahtuman taustalla on Nuorten yrittäjyys ja talous NYT -yhdistyksen katto-organisaatio Junior Achievement Europe (JA Europe) sekä tämän vuotinen järjestäjä JA Türkiye.

Kilpailevat joukkueet oli valittu lukuvuonna 2022-23 yli 390 000 opiskelijan joukosta. Gen-E:n pääpalkinnot menivät tänä vuonna Suomen ohella Kreikkaan, Man-saarille sekä Iso-Britanniaan.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Toimitus
Toimitus