18.2.2018 klo 08:02
Uutinen

Suomen kasarmi kaipaa talonumeroita

Suomen kasarmin osoite on muuttunut Selkäsuontiestä asiaankuuluvasti Suomen kasarmin kaduksi. Yrittäjät kaipaavat vielä taloille numerointia ja tulosuuntiin opastekylttejä.

Suomen kasarmille on jo kahden vuoden ajan voinut ajaa ihan vapaasti sisään. Ravintola Seiskassa aiemmin vierailleet muistavat vielä puomit, joilla pääsy oli estetty armeijan henkilökunnan parkkialueelle. Nyt puomeja ei enää ole, ja parkkitilaa löytyy yrityksissä asioiville jokaisen yrityksen edestä.

– Pysäköintikiekko kannattaa muistaa ja tarkistaa, ettei ole laittanut autoaan Parkki-Paten valvomille paikoille, niihin tarvitaan erillinen tunnus, muistuttaa Suomen kasarmin aarteiden kanssa samassa, entisessä miehistörakennuksessa toimivan Old Labels Nostalgiapuodin yrittäjä Kristiina Penger.

Miehistörakennus on Suomen kasarmin rakennuksista varsinainen aarteiden talo. Aikaa täytyy varata, niin paljon katsottavaa ja tutkittavaa löytyy. Suomen kasarmin aarteet on keskittynyt lähinnä niin sanottuihin koviin kirpputoritavaroihin. Nostalgiapuodissa on taas uutta tavaraa nostalgian nälkäisille.

– Tilaa olisi vielä parille pienelle yritykselle, vinkkaa Kristiina Penger ja raottaa noin 80 neliöisen huoneen ovea.

Miehistörakennuksen toisessa päädyssä on vastaremontoidut tilat odottamassa uutta yrittäjää. Tilojen tuleva käyttäjä voi käyttää valttina uuden Tuntematon sotilas -elokuvan kuvauksia, joita kuvattiin juurikin samoissa huoneissa.

Päävartiorakennuksessa on myös pieniä yrityksiä, kuten Rentome, joka on yhdistynut Rento Designista ja Visua4:stä. Yritykset ovat järjestäneet yhdessä tapahtumia, kuten Tuntematon Suomen kasarmi viime syksynä sekä sesonkiin liittyviä tapahtumia. Myös Pimeän kaupan iltoina liikkeet ovat mukana pidennetyillä aukioloajoilla.

Jotta alueen markkinointi saataisiin nostettua toiselle tasolle, olisi taloihin saatava numeroinnit. Ensimmäisiä kertoja aluelle tuleva ei välttämättä heti ymmärrä, mistä mitäkin löytyy. Apua olisi myös opastekylteistä, joita tarvittaisiin kaikkiin tulosuuntiin.

– Kunhan talot saadaan numeroitua, voimme vaikka painaa esitteitä ja opastekarttoja, toteaa Kristiina Penger.

toimitus@hameenyrityssanomat.fi/SM