16.3.2018 klo 08:17
Uutinen

Suomen paras pomo paljastaa johtamistyylinsä – ”olen yrittänyt pysyä lunkina”

Suomen parhaaksi pomoksi valitun Heikki Meriläisen mukaan työkaverit uskaltavat puuttua tarvittaessa myös hänen tekemisiinsä.

Suomen paras pomo on Metsänhoitoyhdistys Kainuun ry:n toiminnanjohtaja Heikki Meriläinen.

Ilmianna paras pomo -kilpailun tulokset julkistettiin Work goes -happy tapahtumassa.

Kollegan mukaan Meriläinen on ”yhtä aikaa reilu mutta jämäkkä ja osaa jakaa vastuuta.”

– Olen yrittänyt pysyä lunkina ja pyrkinyt siihen, että minua on helppo lähestyä. Työtä voi tehdä vapaasti ilman kellon tuijottamista, Heikki Meriläinen kertoo johtamisfilosofiastaan.

– Tiimi on hyvin itseohjautuva. Vapauden kanssa tulee kuitenkin vastuu, eikä rento työilmapiiri tarkoita sitä, että töitä voidaan tehdä miten vain, Meriläinen muistuttaa.

”Haluan johtaa joukkoja edestä”

Meriläinen on työskennellyt lähes koko uransa Kainuun Metsänhoitoyhdistyksellä.

– Työntekijöiltäni ja kollegoiltani se, että teen myös ’oikeaa työtä’, on saanut vihreää valoa. Haluan johtaa joukkoja edestä enkä takaa.

– Hyvä johtaja pystyy myös saamaan aikaan tulosta ja myynti kuuluu kaikille. Jokaisella työntekijällä on tavoitteet myyntimäärissä, hehtaareissa ja tietysti euroissa, seuraan tavoitteita, ja tarpeen mukaan annan palautetta siinä, missä pitäisi tehdä korjausliikettä. Teroitan aina sitä, että emme ole täällä töissä sitä varten, että saamme palkan, vaan olemme metsänomistajille hommissa. Tuloksia odotetaan ja tulokset puhuvat puolestaan, Meriläinen toteaa.

Meriläisen mukaan palautteenanto toimii myös toiseen suuntaan.

– Työkaverit uskaltavat puuttua, jos teen jotain typerää, Meriläinen naurahtaa.

toimitus (at) yrittajat.fi

Kuva: Work goes happy