23.9.2019 klo 13:54
Uutinen

Suomen Yrittäjät julkaisi yrittäjille ja yrityksille hankintaoppaan avuksi julkisiin hankintoihin – Meeri Alatalo testasi oppaan!

Julkisissa hankinnoissa on tarjolla kauppaa vuodessa arviolta noin 35 miljardin euron edestä Suomessa. Suomen Yrittäjien hankintaopas on tarkoitettu yrittäjälle ja yrityksille, jotka ovat kiinnostuneita käymään kauppaa julkisen sektorin kanssa.

Yrityksille bisnestä hankinnoista -opas auttaa yrittäjän alkuun, kertoo perusasiat ja antaa vinkit tarjouspyynnön jättämiseksi. Opas sopii hyvin sellaiselle yrittäjälle, joka ei ole vielä tarjonnut julkiselle puolelle.

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien jäsenyrittäjä Meeri Alatalo Carmenia Oy:stä on tutustunut Suomen Yrittäjien julkaisemaan uuteen hankintaoppaaseen. Hän toimii oman yrityksensä kautta mm. ympäristösuunnittelijana sekä sertifioituna leikki- ja liikunta-alueiden suunnittelijana sekä tarkastajana.

”Koen että tällainen opas auttaa yrittäjiä ymmärtämään sitä, miten toimitaan julkisten hankintojen kanssa ja miten päästään tarjoamaan julkisia hankintoja. Opas vaikutti hyvältä perustietopaketilta ja siinä on esitetty niitä asioita, mitä tarjouksen laatimisessa kannattaa ottaa huomioon. Mielestäni se kannustaa pienempiäkin yrityksiä vastaamaan tarjouspyyntöihin. Oppaassa kerrotut linkit mm. pienhankintapalveluihin ovat hyvä käytännön lisätieto tarjouspyyntöjen löytämiseen, toteaa Alatalo.”

”Oppaassa oli mainittu ryhmittymänä tarjoaminen, mikä on hyvä tieto pienyrittäjille. Toinen mielestäni ehkä mainitsemisen arvoinen tieto on se, että joihinkin tarjouksiin voi jättää myös osatarjouksen. Näihin osatarjouksiin ja ryhmittymänä tarjoamisiin mielestäni kannattaa myös pienemmän toimijan tarttua, sillä ne voivat lopputuloksena tietää varsin isojakin kauppoja, summaa hankintaoppaasta Alatalo.”

Hankintaoppaan lisäksi alueellinen hankintaneuvoja opastaa yrityksiä julkisissa hankinnoissa sekä edistää hankintayksiköiden ja yritysten välistä vuoropuhelua!

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjissä hankintaneuvonjana toimii Tiina Talala ja hänen tehtävänä on varmistaa, ettei yksikään julkisista hankinnoista kiinnostunut yritys jätä tarjoamatta liian hankalalta tuntuvan tarjousprosessin vuoksi tai tietämättään.

”Meiltä hankintaneuvojilta yritykset ja hankintayksiköt saavat apua yhteistyöhön ja markkinavuoropuhelun käymiseen. Tämän lisäksi voimme antaa konkreettisia neuvoja sähköisten järjestelmien käytössä, sanoo Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien hankintaneuvoja Tiina Talala.”

”Pohjois-Pohjanmaalla julkisen sektorin tarjouspyynnöt jopa pienhankintojen osalta ovat nykyään hyvin löydettävissä sähköisissä palveluissa. Vähintä mitä yrityksen kannattaa tehdä on asettaa vahtipalvelut käyttöön http://www.pienhankintapalvelu.fi portaaliin, jotta julkaistut pienhankinnat löytävät tiensä yrityksen sähköpostiin. Näin pääsee jyvälle, mitä kaikkea meidän julkinen sektori voikaan tarvita, Talala vinkkaa.”

Pk-yritykset rohkeasti käymään kauppaa julkisen sektorin kanssa!

Sähköisesti ladattava hankintaopas auttaa yrittäjän alkuun, kertoo perusasiat ja antaa vinkit tarjouspyynnön jättämiseksi. Opas soveltuu myös mille tahansa pk-yritykselle julkisten hankintojen käsikirjaksi.

Kannustamme pk-yrityksiä käymään kauppaa entistä rohkeammin julkisen sektorin kanssa. Julkisessa asiakkaassa on yritykselle monia etuja. Julkinen sektori on yleensä luotettava ja vakaa kumppani. Julkinen asiakas on myös yritykselle arvokas meriitti niin kotimaassa kuin erityisesti kansainvälistä kauppaa tehdessä tai jopa sitä suunniteltaessa. Julkisen sektorin kanssa kauppaa käydessä myös talouden suhdannevaihteluihin voi tulla tasaisuuden tuntua.

Lisätietoja:
Yrittäjä Meeri Alatalo Carmenia Oy p.045 3210 116 www.carmenia.fi

Tiina Talala hankintaneuvoja Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät p. 050 4414 718 www.ppy.fi

Yrityksille bisnestä hankinnoista -opas ladattavissa: https://julkisethankinnat.yrittajat.fi/