27.1.2022 klo 13:44
Uutinen

Suomen Yrittäjät kutsui ministeriöt neuvottelemaan liikunta-alan rajoituksista – Tavoitteena on löytää ratkaisuja, jotta kuntosalit saataisiin pian auki

– Nykyiset säännöt kannustavat yrittäjiä järjestämään erilaisia tilaisuuksia, kuten synttärikutsuja, jotta salit voivat olla auki. Tämä on absurdia, Suomen Yrittäjien elinkeinopolitiikan asiantuntija Henrik Wickström sanoo.

Suomen Yrittäjät on saanut lukuisia yhteydenottoja liikunta—alan yrittäjiltä koskien liikuntapaikkojen rajoituksia. Viime perjantaina Yrittäjien asiantuntijat lähettivät keskeisille ministeriöille kutsun keskusteluun koronasulkujen ja -rajoitusten purkamiseksi.

– Käytännöt ovat menneet aivan villeiksi. Nykyiset säännöt kannustavat yrittäjiä järjestämään erilaisia tilaisuuksia, kuten synttärikutsuja, jotta salit voivat olla auki. Tämä on absurdia. Tunnolliset yrittäjät haluavat pitää salinsa auki, Suomen Yrittäjien elinkeinopolitiikan asiantuntija Henrik Wickström sanoo.

Yrittäjät on kutsunut hallituksen edustajat koolle huomenna perjantaina järjestettävään kokoukseen. Mukana on ministereiden erityisavustajien lisäksi myös Suomen Kunto- ja terveysliikuntakeskusten yhdistys SKY ry:n edustajia sekä alan yrittäjiä.

Tavoitteena on keskustella ja löytää ratkaisuja, joilla liikunta-alan yrittäjät saisivat avata toimintansa koronaturvallisesti mahdollisimman nopeasti. Tavoitteena on nostaa esiin myös lakikokonaisuuden päivitystarve.

– Nykyiset rajoitukset eivät vastaa tautitilannetta ja poikkeavat hallituksen ja THL:n riskiarvioista. Tällä hetkellä Suomi on ainut EU-maa, jolla on sulkurajoituksia voimassa. Koronapassin käyttöönotto mahdollistasi myös  rajoituksien poistamisen, Wickström toteaa.

SKY:n toiminnanjohtaja Riitta Hämäläinen-Bister muistuttaa kansanterveydellisistä hyödyistä.

– Tilanne on muuttunut rokotuskattavuuden ja terveysturvallisten käyttäytymismallien kautta. Toimiala tulisi poistaa väliaikaisen tartuntalain korkean tartuntariskin kategoriasta. Liikunta-ala työllistää kymmeniä tuhansia suomalaisia, jotka nyt ovat vailla töitä tai lomautettuina. Nykyiset koronarajoitukset eivät ole oikeudenmukaisia, Hämäläinen-Bister toteaa.

Elina Hakola