15.1.2024 klo 12:34
Uutinen

SuperHoiva Oy ⭐ Espoon Yrittäjien Viikon vieras

Espoon Yrittäjien Viikon vieras -sarja esittelee upeita espoolaisia jäsenyrityksiä ja -yrittäjiä. SuperHoiva Oy tuottaa kotipalveluita, tukipalveluita sekä kotisairaanhoitoa yksityisille asiakkaille ja hyvinvointialueille pääkaupunkiseudulla. Lisäksi yritys vuokraa hoitohenkilöstöä yritysten ja hyvinvointialueiden tarpeisiin eri puolilla Suomea. Yritystä luotsaa toimitusjohtaja Lotta Söderblom.

Yrittäjän nimi?

Lotta Söderblom, toimitusjohtaja

Yrittäjänä vuodesta? / Yritys perustettu?

Yritys perustettu vuonna 2021

Yhteystiedot?

Verkkosivut www.superhoiva.fi
Instagram https://www.instagram.com/superhoiva/
LinkedIn https://www.linkedin.com/company/superhoiva/?originalSubdomain=fi
Facebook https://www.facebook.com/SuperHoiva/

Yrityksen toimiala?

Muu terveyspalvelu, henkilöstövuokraus, kotihoito

Yrityksen tarina/historia lyhyesti?

Miten SuperHoiva sai alkunsa?
Perustimme SuperHoivan vuoden 2021 keväällä kolmen sairaanhoitaja kaverini kanssa. Yksi SuperHoivan omistajista ja kolleegoistani asui naapurissani jo silloin kun opiskelin sairaanhoitoa, ja tutustuin hänen kauttaan kahteen muuhun yrityksen omistajaan. He kutsuivat minut toimitusjohtajaksi yritykseen.

Aloitimme yritystoiminnan hoitajien vuokrauksen osalta vuokraamalla pelkästään yrityksen omistajat sairaanhoitajina eri kohteisiin. Tämän jälkeen tutustuimme mukaviin ja ammattitaitoisiin hoitajiin eri puolilla pääkaupunkiseutua. Yritystoiminnan laajentuessa siirryin itse vähitellen kokonaan hallintotehtäviin SuperHoivan kautta, ja sen jälkeen olemme laajentaneet toimintaa eri puolille Suomea, sekä kotihoidon palveluihin.

SuperHoivalla työskentelee tällä hetkellä satoja sote-alan ammattilaisia, joiden joukko kasvaa jatkuvasti. Muutos on ollut suurta verrattuna liiketoiminnan aloittamisen aikaan.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Jokainen päivä on erilainen ja koen, että tavalliset työpäivät ovat takana yrittäjäksi ryhtymisen jälkeen. Työtehtäviäni on vaikea laittaa yhteen pakettiin, sillä se pitää sisällään hyvin paljon erilaisia tehtäviä.

Perehdytän toimistotyöntekijöitä, jotka voivat hoitaa työt puolestani silloin kun olen poissa toimistolta.
Olen yritystoiminnassa hieman joka paikassa. Vastaan mm. palkkahallinnon ja kirjanpidon koordinoinnista yhdessä tilitoimiston ja toimistotyöntekijöiden kanssa, vuorojen varaamisen sujumisesta, kilpailutuksien seuraamisesta ja niihin osallistumisesta, rekrytoinnin sujuvuudesta, toiminnan kokonaistaloudellisuuden arvioinnista ja sen kehittämisestä, markkinoinnin seuraamisesta ja kehittämisestä, sekä lupa-asioista.

Lisäksi seuraan aktiivisesti, mitä maailmalla ja markkinoilla tapahtuu, sillä proaktiivisuus on tärkeää jokaisessa yritystoiminnassa. Ei saa tyytyä siihen, mitä on, vaan täytyy katsoa eteenpäin ja kehittää toimintaa jatkuvasti. Työpäivät ovat hyvin vaihtelevia, samoin kuin työajatkin. Pyrin kuitenkin pitämään viikonloput pääsääntöisesti vapaana.

Miten ehkäiset stressiä?

Itsestä huolehtiminen ja priorisointi ovat tärkeitä tapoja ehkäistä stressiä. Työn ja vapaa-ajan välille täytyy etsiä jatkuvasti tasapainoa niin, että vapaa-ajalla saa ajatukset hetkeksi pois työstä. Herään aamuisin kello 5 lenkille, sillä työpäivät menevät usein niin kiireisesti, että päivän jälkeen jaksaminen ulos lähtemiseen on vaihtelevaa. Lenkillä oleminen ja luonnossa ajan viettäminen ovat tärkeät aamurutiinit, joiden aikana saan usein ideoita ja ratkaisuja ongelmiin, joita ei työpäivän aikana kerennyt ajatella.

Anna yksi yrittämisen tai elämäntaidon vinkki yrittäjäkollegalle.

Vinkkini muille yrittäjille on se, että jokaisena aikana täytyy yrittää nauttia hetkistä ja välillä palkita itseään. Lisäksi on tärkeää hyväksyä se, että ei tule koskaan valmiiksi. Aina on jotakin uutta opittavaa ja uusia tapoja ajatella asioita. Sen vuoksi oppimisen halua on hyvä pitää yllä yrittäjyyden ja elämän polun läpi.


Viikon vieras on Espoon Yrittäjien esittelysarja, jossa nostamme esiin upeita jäsenyrittäjiämme ja pääsemme kurkistamaan erilaisten yrittäjien arkeen kysymysten kautta.

Etkö ole vielä Espoon Yrittäjien jäsen? Liity mukaan >

💎 Katso kaikki Espoon Yrittäjien Viikon vieras -esittelyt täältä >