19.5.2021 klo 13:51
Uutinen

Suuri määrä yrittäjiä ehdolla Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien toimialueella valtuustoihin

Kuntavaaleissa on yrittäjiä, joita äänestää: Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien toimialueen kunnissa on ehdolla peräti 370 yrittäjäehdokasta eri puolueiden listoilla. Ehdokasmäärä nousi viime vaaleista: vuoden 2017 vaaleissa yrittäjäehdokkaita oli noin 350.

– Arvostamme sitä, että näin moni yrittäjä haasteellisten aikojen keskellä on asettautunut ehdolle kuntavaaleissa. Tilanne korostaa nyt käytävien vaalien erityistä merkitystä kuntien elinvoiman kehittämisessä ja varmistamisessa. Yrittäjyyden kautta luodaan työtä, palveluja ja verotuloja, muistuttaa Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien puheenjohtaja Jussi Riikonen.

– Yrittäjää kannattaa äänestää, koska vain yrittäjä todella ymmärtää ja tietää sen, mistä kunnan elinvoima syntyy ja kuinka suuri merkitys kunnan toiminnalla on sekä osaavan työvoiman saatavuuteen että yritysten mahdollisuuksiin menestyä toiminnassaan, Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen sanoo.

Keskustalla on Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien keräämien tietojen perusteella eduskuntapuolueista eniten yrittäjäehdokkaita: yhteensä 40 % alueen yrittäjäehdokkaista. Kokoomuksen yrittäjäehdokkaiden osuus on 20 % ja Perussuomalaisten yrittäjäehdokkaiden osuus on 20 %. Sitoutumattomien yrittäjäehdokkaiden määrä on 4 %. Muissa puolueissa on edellä mainittuja vähemmän yrittäjäehdokkaita, kertoo Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien järjestöpäällikkö Kirsi Anttila.

Yrittäjäehdokkaisiin voi tutustua Yrittäjien kuntavaalisivuilla: https://www.yrittajat.fi/kuntavaalit-2021//a/yrittajaehdokkaat

Ennakkoäänestys alkaa 26.5., ja varsinainen vaalipäivä on 13.6.2021.

Ehdokkaat voivat antaa yrittäjyyslupauksen

Yrittäjiä on paljon ehdokkaina, mutta vielä enemmän heitä on äänestäjinä. Yrittäjäjärjestö tarjoaakin kaikille kuntavaaliehdokkaille mahdollisuuden kertoa yrittäjä-äänestäjille ja muille yrittäjyyttä tärkeänä pitäville äänestäjilleen omista ajatuksistaan antamalla yrittäjyyslupauksen.

Yrittäjyyslupaus on lupaus rakentaa yritysystävällisiä kuntia. Sen tekemällä ehdokas voi kertoa äänestäjille, että on valtuutettuna valmis tekemään töitä yritysten, yrittäjien ja työpaikkojen puolesta. Lupauksen voi tehdä osoitteessa https://yrittajyyslupaus.fi/

Lähilauantaina ehdokkaat voivat tutustua kotikulmiensa yrityksiin

Lauantaina 29.5. vietetään Lähilauantaita. Yrittäjäjärjestö muistuttaa kampanjalla, että ostoksilla voi vaikuttaa omaan lähiympäristöön.

Kuntavaalikeväänä on hyvä havahtua miettimään alueen palveluja. Miten voidaan vaikuttaa siihen, millaista paikallista palvelutarjontaa on, miten palvelut vaikuttavat asukasviihtyvyyteen ja kunnan houkuttelevuuteen yritysten ja asukkaiden sijaintipaikkana? Yrittäjyyteen panostamalla panostetaan samalla kunnan tulevaisuuteen, muistuttaa Kirsi Anttila.

Lähilauantai on myös kuntavaaliehdokkaille hyvä mahdollisuus perehtyä alueen yrityksiin.

Lisätietoja Lähilauantaista saa osoitteesta https://me.yrittajat.fi/lahilauantai.

Lisätietoja:järjestöpäällikkö Kirsi Anttila, p. 0500 685 148

Yrittäjien kuntavaalisivut: https://www.yrittajat.fi/kuntavaalit-2021/