Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

Erika Poussa.
Erika Poussa, Bakerika-yrityksen perustaja ja omistaja. Kuvaaja: Johanna Erjonsalo
21.5.2024 klo 13:00
Uutinen

Suursuosion saaneen keksitaikinan kehittäjälle tunnustusta – Bakerika Oy:n Erika Poussa on vuoden 2024 helsinkiläinen nuori yrittäjä

Helsingin Yrittäjät jakaa vuosittain alueellisen palkinnon menestyksekkäälle nuoresta yrittäjyydestä. Vuoden helsinkiläinen nuori yrittäjä 2024 -palkinnon voittajaksi valittiin Bakerika Oy:n omistaja Erika Poussa. Palkinto jaettiin 21.5.2024 Yritystä Stadiin -tapahtumassa Bio Rexissä.

Nuoresta iästään huolimatta Erika Poussa, 26, viettää tänä vuonna yrityksensä 10-vuotisjuhlaa. Näiden vuosien aikana Poussa on tehnyt leipomisharrastuksesta itselleen työn, kasvanut yksinyrittäjästä työnantajaksi ja rakentanut menestyvän yrityksen, joka työllistää nykyään neljä henkeä.

Poussan intohimo ruoanlaittoon ja leipomiseen syttyi jo alakouluikäisenä. Aluksi hän leipoi harrastuksena omalle perheelleen, sitten naapureille, jonka jälkeen intohimo johdatti hänet yrittäjäksi. Vuonna 2014 hän perusti catering-yritys Bakerika Oy:n.

Yrittäjyyden ohella Poussa on työskennellyt sekä suomalaisissa ravintoloissa että kansainvälisissä keittiöissä Australiassa ja Espanjassa. Ravintola-ala kasvatti paineensietokykyä sekä nälkää oppia alan parhailta. Näitä ominaisuuksia Poussa hyödynsi oman yrityksen perustamisessa.

Suurimman riskin Poussa kertoo ottaneensa keväällä 2022, kun hän avasi kivijalkakahvilan Fredrikinkadulle Punavuoreen täysin omalla rahoituksella. Kun kivijalkamyymälän perustamisesta oli kulunut vuosi, Poussa lähti toteuttamaan unelmaansa pakastekeksitaikinan kehittämisestä Suomalainen menestysresepti -tv-kilpailuun. Kilpailun voiton myötä hän sai keväällä 2024 tuotteensa myyntiin S-ketjun ruokakauppoihin ympäri Suomen.

– Olen aina antanut intohimon johdatella seuraavaan pisteeseen. Koen olevani todella luova, ja yrittäjyyden avulla olen päässyt toteuttamaan itseäni ja rohkeasti tavoittelemaan unelmiani, Poussa kertoo.

Poussalla on vahva halu kehittää yritystään. Hän seuraa alan trendejä, joiden pohjalta tuotevalikoimaa muokataan säännöllisesti. Toimintatapa on tuottanut tulosta: Bakerikan tuotteita jonotetaan usein kivijalkamyymälän edessä, samoin pakastekeksitaikinat myytiin julkaisun jälkeen nopeasti loppuun. Jatkuva kehittäminen pitää työn myös mielenkiintoisena sekä Poussalle että työntekijöille.

Vuoden helsinkiläinen nuori yrittäjä -palkinto

Vuoden helsinkiläinen nuori yrittäjä -palkinto on alle 36-vuotiaalle yrittäjälle myönnettävä tunnustus yrittämisestä. Kilpailun voittajan valinnassa otetaan huomioon erityiset ansiot yrittäjyydessä toimialaan, innovatiivisuuteen tai yrittäjäasenteeseen liittyen. Yrittäjän perustama yritys on toiminut vähintään kolme vuotta kilpailuvuoteen (2024) mennessä. Yrittäjä voi olla myös yrityksen nuori jatkaja, joka on omistajan- tai sukupolvenvaihdoksen jälkeen johtanut yritystään menestyksellisesti vähintään kolme vuotta kilpailuvuoteen mennessä.

Vuoden helsinkiläinen nuori yrittäjä 2024 -palkittavan valinnasta vastasi raati, johon kuuluivat Maria Korpisalo, Business Helsinki, Juha Järvinen, Metropolia, Sami Vehviläinen, Helsingin Uutiset, Salla Juurakko, Helsingin Yrittäjien nuoret yrittäjät ja Tiina Oksala, Helsingin Yrittäjät.

Raati arvosti Erika Poussan ja Bakerika Oy:n kykyä elää ajassa, kehittää toimintaansa ja reagoida nopeasti trendeihin. Bakerika toimii perinteisellä, kilpaillulla alalla modernilla otteella. Yritys erottuu kilpailevista isoista ketjuista omaleimaisella ja nuorekkaalla otteellaan. Raati antoi Poussalle tunnustusta rohkeasta yrittäjäasenteesta, mutta myös kyvystä kasvattaa yritystään hallitusti.

– Erikan yrittäjätarina ja yritys edustavat hienosti ajan henkeä ja ilmiöitä. Hän on loistava esikuva erityisesti nuorille, joille työn merkityksellisyys on todella tärkeää, raatia johtanut Helsingin Yrittäjien toimitusjohtaja Tiina Oksala kertoo.

– Bakerikasta on kasvanut todellinen ilmiö. Erika on taitava sosiaalisen median käyttäjä, ja hän on sitä hyödyntäen onnistunut luomaan yritykselleen vahvan brändin, Helsingin Yrittäjien puheenjohtaja Mari Laaksonen lisää.

Helsingin alueellinen voittaja jatkaa edustamista valtakunnalliseen Vuoden nuori yrittäjä -kilpailuun, jonka voittaja ratkotaan Suomen Yrittäjien Valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä 11.–12.10.2024 Seinäjoella.

Bakerika Oy

PERUSTETTU vuonna 2014
PERUSTAJA Erika Poussa, 26 vuotta
YRITYKSEN HENKILÖMÄÄRÄ 4 (2023)

Tutustu yritykseen tästä >

TEKSTI Jaana Tihtonen
KUVAT Johanna Erjonsalo