16.9.2021 klo 10:35
Uutinen

Syksyn kansanedustajavierailut

Savon Yrittäjien perinteiset kansanedustajien yritysvierailut järjestettiin jo 20. kerran. Katso alta vierailupäivien kuvat eri paikkakunnilta.

Vierailuja toteutettiin Leppävirralla, Kiuruvedellä, Nilsiässä, Rautavaaralla ja Varkaudessa, Rautalammilla, Suonenjoella, Siilinjärvellä, Kuopiossa ja Iisalmessa.

Vierailuilla esille nousseita asioita ovat olleet muun muassa yritysten työvoiman tarve, tiestön huono kunto, koulutusasiat, yritysten verotusasiat, kiertotalous ja etätyö sekä Pohjois-Savon mahdollisuudet matkailun osalta. Kansanedustajat lupasivat pitää näitä asioita esillä ja viedä eduskuntatyössään eteenpäin.

– Olemme alkusyksyn kansanedustajavierailuihin erittäin tyytyväisiä. Alueemme kansanedustajat kiersivät yrityskenttäämme kiireistään huolimatta kiitettävästi. Usein paikkakunnilla nousivat esille samat aiheet, työvoiman saaminen, tieinfran huono kunto ja myös matkailu elinkeinona oli paljon esillä. Varmaan tässä yhtenä vaikutuksena on kotimaan matkailun suosion nousu korona-aikana. Pohjois-Savolla on paljon mahdollisuuksia tälläkin saralla, toteaa Savon Yrittäjien toimitusjohtaja Paula Aikio-Tallgren.

Kansanedustaja Markku Eestilä Leppävirralla 9.8.

Kansanedustaja Hannu Hoskonen Kiuruvedellä 12.8.

Kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen Nilsiässä 12.8.

Kansanedustaja Seppo Eskelinen Varkaudessa17.8.

Kansanedustaja Minna Reijonen Rautavaaralla 17.8.

Kansanedustaja Marko Kilpi Suonenjoella ja Rautalammilla 18.8.

Kansanedustaja Matti Semi Iisalmessa 26.8.

Kansanedustaja Jussi Wihonen Kuopiossa 26.8.

Ympäristöministeri Krista Mikkonen Siilinjärvellä 27.8.

Eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen Kuopiossa 2.9.