17.2.2020 klo 08:02
Uutinen

SY:n jäsenyyden hyötyjä jaetaan somessa – ”Rohkeasti mukaan aamukahveille ja verkostoitumistapahtumiin”

Suomen Yrittäjät sai viime viikolla suitsutusta Naisyrittäjien Facebook-sivuilla yrittäjiltä. SY:n jäsenmaksu koetaan heittämällä hintansa väärtiksi. Näin kommentoidaan Naisyrittäjien Facebook-sivuilla.

Lakimiesten asiaan paneutumista ja sitoutumista kehuttiin sekä järjestön yhteistyökumppanin Fennian tarjoamiin vakuutusalennuksiin, niin yritys- kuin yksityisvakuutuksiin, oltiin tyytyväisiä. Eräs yrittäjä kertoo kommenttiketjussa saaneensa järjestön kautta asiakkaita ja tukea, esimerkiksi julkisiin kilpailutuksiin osallistumisessa.

Yksi kommenttiketjuun kirjoittaneista on porilaisen Kotipalvelu Paattimäen yrittäjä Susanna Paattimäki, joka hyödyntää muun muassa alueellista jäsenetua, tiettyjen K-Supermarket ja K-Market -kauppojen tarjoamaa alennusta. Kyseinen etu on ainakin Keski-Suomessa, Etelä-Savossa, Pohjois-Pohjanmaalla, Päijät-Hämeessä ja Satakunnassa (ei koske kaikkia alueen K-kauppoja, vain aluejärjestösivuilla listatut). Alueilla on runsas kirjo erilaisia jäsenetuja, jotka kannattaa ehdottomasti katsoa aika ajoin, valtakunnallisia jäsenetuja unohtamatta.

Verkostoituminen järjestöpiireissä tuo monenlaista antia: vertaistukea ja jopa asiakkaita

Kotipalvelu Paattimäki tarjoaa vanhusten kotihoitopalvelua, joka sisältää myös kotisairaanhoidon. Yritys työllistää Susannan lisäksi aviomies Markus Paattimäen ja yhden keikkatyöntekijän.

Susanna Paattimäki on suositellut Suomen Yrittäjien jäsenyyttä myös muille yrittäjille. Hän kokee hyötyneensä eniten alueellisista jäseneduista ja järjestön tuomasta verkostosta. Hän liittyi yrittäjäjärjestöön heti, kun perusti yrityksen.

– Ruokakaupan alennus tuntuu tosi paljon arjessa, kun on kolme lasta. Risteilyalennuksia olen hyödyntänyt ja käyn Porin Yrittäjien aamukahveilla.

Yrittäjäpariskunta kävi tammikuussa Satakunnan Yrittäjien piknik-risteilyllä, missä nautittiin hyvistä ruokailuista. Juridisia neuvontapalveluita hän ei ole vielä tarvinnut, mutta on tietoinen rahanarvoisesta jäsenedusta.

– Silloin kun olin ihan uusi yrittäjä, ja olisin tarvinnut verkostoitumista ja tietoa ja ties mitä, silloin näin jäsenposteissa kutsut yrittäjien aamukahveille. Mutta kuvittelin, että ne ovat vain aktiiveille tai eliittiporukalle. Kesti melkein vuoden ennen kuin olin aamukahveilla mukana, ja huomasin, että siellä on ihan tavallisia yrittäjiä ihan tavallisine asioineen, Paattimäki rohkaisee muitakin mukaan itselleen sopiviin tapahtumiin.

Katso valtakunnalliset jäsenedut, alueelliset jäsenedut voit katsoa aluejärjestöjen sivuilta.

Kuva: Mainostoimisto Kukumo

Riikka Koskenranta

riikka.koskenranta (at) yrittajat.fi