27.9.2022 klo 08:39
Uutinen

Syyskuun uutisia

Eteenpäin varmoin mutta varovaisin askelin

Kun kirjoittelen tätä uutiskirjettä alkaa olemaan käsillä oman vanhempainvapaani viimeiset päivät. Meidän perheemme pienin lähentelee 9kk ikää, mikä tarkoittaa, että minun on pian taas aika vetää kokopäiväisesti työhanskat käteen. Tottahan tuota hoitovapaata olisi vielä saanut jatkettua, mutta on hyvä tehdä välillä vuoron vaihto meidän vanhempien kesken. Ja ihan suoraan sanottuna: on aika kutkuttavan ihanaa palata taas täysipäiväisesti töihin. On aivan ihanaa olla äiti, mutta on myös ihan tosi kivaa ja ihanaa olla kauppias. 

Samalla kun töihin palaan, tulee meidän kauppiastaivaltamme Punkaharjulla täyteen 3 vuotta. Lapsen syntyminen on tuonut uutta perspektiiviä myös yrittäjyyteen ja työhön: toisaalta hommia painetaan edelleen kovalla tahdilla, mutta uusi elämäntilanne on myös tuonut omanlaista hölläystä työarkeen. Tämä hölläys on varmasti ollut myös kaivattua. Ennen kun viikot vedettiin välillä ilman vapaapäiviäkin, on nyt pyritty pitämään vähintään se kaksi vapaapäivää, jotta saadaan yhteistä perheaikaa. Tämä päätös on tuntunut hyvältä perheen, mutta myös oman jaksamisen, kannalta. Ja kyllähän omasta ja läheisten jaksamisesta kannattaa pitää huolta. 

Omasta jaksamisesta huolehtiminen varmasti myös korostuu tässä tulevina aikoina. Elellään epävarmoja aikoja ja uutisista saa nähdä ja kuulla milloin mitäkin inhottavia uutisia. Kaiken tuon mediatulvan ja muun keskellä on tosi tärkeää pitää huolta omasta mielestä ja jaksamisesta. Vaikka uutisien tasalla on tärkeä olla, on myös hyvä osata suodattaa sitä jatkuvaa tulvaa. 

Kuluva syksy ja tuleva talvi näyttää mihin tässä mennään ja mitä eteen tulee. Päivä kerrallaan on varmasti paras asenne, vaikka ymmärrettävästi ei aina se helpoin. Meillä on ainakin alettu jo kovasti pohtimaan ja toteuttamaan esimerkiksi yrityksen sähkönsäästötapoja, jotta silläkin tavalla kannetaan oma kortemme kekoon, että sähkö riittäisi talven yli. Myös muita säästökohteita on alettu toteuttamaan ja etsimään, jotta päästään kovimpien aikojen yli. On vain yritettävä uskoa tulevaan ja siihen, että paremmat ajat ovat taas edessäpäin. Haluan uskoa, että ainoa suunta on eteenpäin ja sinne mennään varmoin, mutta varovaisin askelin. 

Itselleni arjessa iloa ja valoa ja uskoa tulevaan tuo meidän pieni poikamme, joka jaksaa tuoretta äitiä joka päivä yllättää ja ihmetyttää. Meille kaikille löytyy varmasti joku oma juttu, mikä saa mielen pysymään valoisana. Mikä on just se siun juttu?

Aurinkoista syksyä toivotellen

Soile Tenhunen
Kiesiläinen & Tenhunen
K-Market Kruunu