28.9.2017 klo 08:36
Uutinen

Tähän joukkoon kannattaa kuulua

Suomen talous näyttää jo elpymisen merkkejä, pk-parometri julkaistiin pari viikkoa sitten. Me täällä Etelä-Savossa emme valitettavasti näe tulevaisuutta yhtä positiivisena kuin muu Suomi, mutta tulevaisuuteen on pakko uskoa, jotta voimme elää, kasvaa ja kehittyä, niin koko Suomessa kuin täällä omassa maakunnassamme.

Valtion tulee osaltaan huolehtia maakuntien tasapuolisesta kohtelusta päätöksenteossaan mm. liikenneyhteyksistä päättäessään. Meillä on maakunnassa paljon erilaista osaamista, mutta miten sitä osaamista saisi tuotua enemmän esiin, jotta koko maakunta voisi hyötyä. Kateus kaataa koko veneen, vain yhteistyöllä ja avoimella kanssakäymisellä, yli kuntarajojen, voimme auttaa Etelä-Savoa ja olla osana kasvavaa ja kehittyvää kotiseutua.

Yrittäminen kannattaa aina, oli elämän osa-alue mikä tahansa. Olet sitten yrittäjä, toimitusjohtaja, työntekijä, äiti, isä tai ihan mikä tahansa, tuleen ei pidä jäädä makaamaan vaan määrätietoisesti pyrkiä sitä tavoitetta kohti, mihin on menossa. Joskus tie on pitkä ja kivinen, eikä vastoinkäymisiltä voi välttyä, mutta omalle visiolle pitää olla uskollinen, vaikkei se aina olisikaan niin helppoa. Periksi ei saa antaa.

Tämä Yrittäjien joukko, Suomen Yrittäjät aluejärjestöineen ja paikallisyhdistyksineen antaa meille jokaiselle valtavan vertaistukijoukon, kukaan ei ole yksin. Ympäri Suomea jokainen luottamushenkilö ponnistelee omalla alueellaan yhteisen päämärän eteen, millä edistetään oman alueen elinvoimaisuutta, luodaan työtä ja työpaikkoja ja sitä kautta tarjotaan hyvinvointia isommalle joukolle. Aluejärjestöjen ja pääkonttorin henkilökunta pakertavat joka päivä edunvalvontatyön parissa, mikä on todella hidasta puuhaa, mutta tulokset puhuvat puolestaan ja moneen asiaan on voitu vaikuttaa, näistä lisätietoa löytyy www.yrittajat.fi.

Olemalla yrittäjäjärjestön jäsen, saat käyttöösi saman tien nipun merkittäviä taloudellisia etuja, voit säästää satoja, jopa tuhansia, euroja ja saat heti jäsenmaksullisesi vastinetta. Uutena jäsenetuna on asiakirjapankki, joka on käytettävissäsi kirjautumalla nettisivuille jäsennumerollasi. Tämä etu kannattaa ihan jokaisen käyttää! Uunituoreena etuna on tarjolla mobiilijäsenkortti, joka on todella näppärä – käypä lataamassa omasta kaupasta.

Etelä-Savon Yrittäjien puheenjohtajisto ja koko hallitus olemme pyrkineet määrätietoisesti toimimaan jäsenistömme parhaaksi, olemme käyttöönottaneet toimintaamme ohjaamaan erinomaisen strategian, joka antaa meille raamit, yhteiset pelisäännöt ja tavoitteet toimia entistä paremmin ja tehokkaammin. Haluamme myös näinä niukkoina aikoina edelleen tukea koulutus- ja jäsentoimintaa ja näin luoda omalta osaltamme toimintaympäristöjä, jotta jäsenistömme voisi paremmin ja jaksaisi sitten sitä omaa puurtamista omalla työpaikalla. Tässäkin vertaistuki on parasta lääkettä.

Jäsenmäärän kehitys on koko valtakunnassa tällä hetkellä laskusuuntainen, mutta uskon ja toivon, että lähdemme kyllä tästä uuteen nousuun, myös me täällä Etelä-Savossa. Tiesithän, että jos et pysty syystä tai toisesta maksamaan heti eräpäivänään jäsenmaksua, ota yhteyttä toimistolle niin eräpäivää voidaan tarvittaessa siirtää – näin varmistat, ettei jäsenyytesi pääty maksamattomaan jäsenmaksuun.

Tähän joukkoon todella kannattaa kuulua, Sinäkin olet tervetullut mukaan toimintaan niin omassa paikallisyhdistyksessä kuin aluejärjestötasolla! Syksy on yhdistysten toiminnassa aktiivista aikaa ja monessa yhdistyksessä henkilövalinnat ovat juuri käsillä, joten ota yhteyttä puheenjohtajaan tai keneen tahansa hallituksen jäseneen ja rohkeasti mukaan. Aikaahan tämä ”harrastus” vie, mutta antaa paljon takaisin. Kokouksiin ym. tilaisuuksiin lähtiessä voi olla tunne, että voimat ovat ihan lopussa, mutta kotiin tullessa tunne on jo kovin erilainen. Yhdessä jaksetaan paremmin, yhdessä olemme enemmän.

Menneet vuodet ovat omalta osaltani olleet hyvin antoisia. Tulin aktiivisesti luottamushenkilötoimintaan mukaan 2013 jolloin sain kunnian aloittaa Punkaharjun Yrittäjien puheenjohtajana ja jo heti seuraavana vuonna minut valittiin Etelä-Savon Yrittäjien varapuheenjohtajaksi. Olen saanut tehdä monenlaisia asioita, osallistua monenlaisiin tapahtumiin, tilaisuuksiin, koulutuksiin jne. tavannut lukemattomia uusia ihmisiä ja verkostoitunut heidän kanssaan, ja näistä kontakteista on oikeasti ollut hyötyä. Vuosi sitten luovuin Punkaharjun Yrittäjien puheenjohtajuudesta ja nyt on aika jättää Etelä-Savon Yrittäjien hallituspaikka tuleville tekijöille. Yrityskauppojen jatkumona olen aloittanut Itä-Suomen yliopistossa Joensuussa kauppatieteiden maisteriopinnot ja ainakin toistaiseksi kaikki muu jää nyt taka-alalle. Tulevaisuus on vielä täysin auki, mutta se on kyllä ihan kiva juttu. Toivottavasti tiemme vielä kohtaavat, tavalla tai toisella.

Haluan kiittää teitä kaikkia tällä matkalla kohtaamiani ihmisiä, yhdessä ja erikseen. Yhdessä on ollut mukavaa ja antoisaa tehdä ja toivon teille kaikille voimia jatkaa edelleen tätä tärkeää edunvalvontatyötä meidän kaikkien yhteiseksi hyväksi. Vain osallistumalla ja tekemällä voi vaikuttaa …

Tervetuloa Joensuuhun, valtakunnallisille yrittäjäpäiville 20.-22.10.2017 – Joensuun Areenalla tavataan!

Pitäkää huolta itsestänne ja toisistanne, halauksin Sari