Yrittäjien Jäsenpalvelu on väliaikaisesti pois käytöstä ke 7.6. klo 8-16 sivustouudistuksen vuoksi. Pahoittelemme häiriötä.

19.7.2017 klo 11:49
Uutinen

Taideilotulituksen maailmanmestaruus Karkkilaan

Karkkilalainen Suomen Pyrotekniikka voitti 4. toukokuuta Latvian pääkaupungissa Riiassa taideilotulituksen maailmanmestaruuden. Arte World Championship on kutsukilpailu, johon osallistuu vuosittain kolme joukkuetta. Suomalaisten esitys nousi 16-henkisen kansainvälisen tuomariston ja yleisön suosikiksi. Yleisöä oli paikalla noin 100 000 ihmistä. Suomalaiset suunnittelivat seitsemän ja puolen minuutin mittaista näytöstään useita kuukausia. Latviassa esivalmistelut vaativat neljä pitkää työpäivää.

Aki Niittymäen mukaan ilotulistusten tilaajista 60 prosenttia koostuu yrityksistä, kunnista ja kaupungeista. Loput ovat yksityisten ihmisten juhlia, kuten häitä ja syntymäpäiväkekkereitä. Yritys järjesti muun muassa viime uutena vuotena Helsingissä Suomi 100 -juhlailotulituksen. Tulevana kesänä Suomen Pyrotekniikka viihdyttää ihmisiä noin 20 festarilla, myös hääkeikkoja on varattu saman verran.