Kuopion Yrittäjien puheenjohtaja Janne Seppälä onnitteli vuoden 2023 Nuori Yrittäjä -tunnustuksen saanutta Toni Tanskasta.

Takana pitkä ja värikäs matka 

Insaco Group Oy:n toimitusjohtaja ja yrittäjä Toni Tanskanen palkittiin 26.4. Kuopion vuoden 2023 Nuori Yrittäjä -tunnustuksella yhdistyksen kevätkokouksen yhteydessä. Kuopion Yrittäjien puheenjohtaja Janne Seppälä kertoi palkitsemisen perusteissa, että Toni Tanskanen on viidessätoista vuodessa kasvattanut yrityksen nollasta yli sadan työntekijän ja 16 miljoonan yritykseksi kannattavasti.    – Yritys on hyödyntänyt digitaalisuutta ja etsinyt oman, kustannustehokkaan tavan toimia. On hienoa huomata, että yrityksellä on edelleen voimakas halu kasvaa ja tehdä asioita niin, että siitä hyötyy myös asiakas, Seppälä sanoo.

Alussa oli maalari 

Kaverinsa kanssa yritystä perustaessaan Toni Tanskanen ei ihan tarkkaan tiennyt mihin lähti. – Perheessä tai tuttavissa ei juuri ollut yrittäjiä rakennusalalta, ja monet asiat on pitänyt opetella kantapään kautta. Mikään helppo tie tämä ei ole ollut, mutta kaikesta on selvitty. Jo yrityksen varhaisessa vaiheessa päätettiin, että Insaco on kasvuyritys, ja että asioita halutaan tehdä uudella tavalla, koko alaa uudistaen, kertoo Toni.  

Sparraava johtoryhmä 

– Menestyksen takana on tietysti ensinnäkin hyvät asiakkaat, jotka ovat luottaneet tapaamme toimia, sekä hyvä henkilökunta, Toni Tanskanen sanoo.   

Yrityksen avainhenkilöistä koostuva, ketterästi toimiva johtoryhmä päättää yrityksen asioista ja kehittämisestä.  

– Etsimme jatkuvasti uusia tapoja toimia ja hyödyntää digitalisaatiota. Olemme muun muassa vuonna 2014 kehittäneet oman, työaikaa säästävän logistiikkaohjelman, ja käytössämme on myös HR-järjestelmä, joka mahdollistaa mm. digitaalisen perehdytyksen.   

Markkina ei lopu, kasvua haetaan 

– Insacon tarkoitus ei ole pysyä paikoillaan, vaan kasvaa ja kehittyä. Tällä hetkellä meillä on toimipisteet Kuopion lisäksi Vantaalla, Tampereella, Jyväskylässä ja Oulussa. Kasvutavoitteemme on kasvattaa henkilökuntamme määrä yli 150 työntekijään ja liikevaihtomme 25 miljoonaan euroon vuoteen 2025 mennessä. Kasvun edellytyksenä on tietysti myös työvoiman saatavuus, mutta sen kanssa meillä ei noususuhdanteessakaan ollut ongelmia: meille halutaan töihin, kertoo Toni Tanskanen.  

Insaco on palkittu vuosina 2018,2019 ja 2020 Great Place to Work -gaalassa yhtenä Suomen parhaista työpaikoista.  

FAKTA

Insaco Group Oy on vuonna perustettu 2008 kasvava rakennus ja taloteknisiin saneeraustöihin erikoistunut yritys, jolla on toimipisteitä Vantaalla, Tampereella, Jyväskylässä, Kuopiossa ja Oulussa. Insaco Group Oy palvelee asiakkaitaan kaikissa rakennus ja taloteknisiin töihin liittyvissä hankkeissa. Yritys työllistää yli 100 rakentamisen, keittiötuotannon ja talotekniikan osaajaa. Asiakkaita ovat vuokrataloyhtiöt ja toimitilakiinteistöjen omistajat. Insaco konsernin liikevaihto vuonna 2022 oli noin 16 miljoonaa euroa. MAGIA Keittiöt on osa Insaco Group Oy:tä.

Kuopion Yrittäjät on luovuttanut vuoden Nuori Yrittäjä -tunnustuksen vuodesta 2005 lähtien. Aiemmin palkitut yrittäjät löydät täältä.