14.2.2023 klo 14:00
Uutinen

Talkoopojat

Mikael Viherä ja Niklas Paavisto perustivat keväällä 2022 4H-yrityksen Talkoopojat. Yrittäjyys on tuonut mukanaan hauskoja kokemuksia sekä hikisiä työpäiviä.

Mikael Viherä sai syksyllä 2021 4H-yrittäjän koulutuksen. Seuraavana keväänä syntyi nopeasti liikeidea ”Vihnusjärven kesäkahvila”. Pian haaveemme jäivät kuitenkin kaupungin byrokratian rattaisiin, ja jouduimme hylkäämään ideamme. Varasuunnitelma ”ruohonleikkuista” täytyi toteuttaa. 

Toukokuussa pyysimme erästä kaveriamme ottamaan meistä kahdesta kuvia tekemässä eri pihatöitä. Sitten teimme ilmoituksen yrityksen perustamisesta 4H-yhdistykselle. Ennen viimeistä kouluviikkoa laitoimme Facebook -mainoksen Nokia City -ryhmään pihatyökuvien ja uuden logon kera. 

Ensimmäinen viesti tuli asiakkaalta. Puutarhatöitä Tottijärvellä. Sunnuntain helteessä pyöräilimme 30 kilometriä Siurosta Tottijärvelle. Pääsimme ensimmäiselle asiakkaallemme hiestä märkinä. Asiakas kehui työjälkeämme ja kehui meitä somessa.

Sitten aikataulut täyttyivät. Näytti siltä, että saisimme tehdä töitä koko kesän, ja niin kävikin. Kesän päätteeksi yritimme lopettaa yrittämisen, mutta epäonnistuimme.

Päätimme jatkaa toimintaamme, sillä asiakkaita ja omia tuloja olisi tarjolla. Olemme jatkaneet pihatöiden tekemistä nyt talveen asti. Lumityöt ovat työllistäneet meitä niin, että hankimme kaksi uutta yrittäjää mukaan toimintaan.

Talkoopojat osoittautui menestykseksi. Haluamme, että moni muukin nuori saisi samanlaisia kokemuksia, ja siksi Talkoopojat laajenee ensi kesäksi uusiin kaupunkeihin ympäri Suomea. Uusien yrittäjien rekrytointi on käynnissä, ja uusia halukkaita olisi enemmän kuin paikkoja täyttää.

Talkoopojat jatkavat töitään toiminimiyrityksenä, sillä 4H-yrityksen rajat tulivat vastaan. Se on kuitenkin vain merkki kasvusta, ja siitä voimme olla ylpeitä!

-Talkoopojat Tmi