11.5.2021 klo 12:02
Uutinen

Tapahtumat heräävät varovaisin askelin – LinnaJazz mukana

Aurinkoiset päivät saavat porukan pörräämään. Rajoitusten ja aukioloaikojen kanssa sinnitellään, mutta kesä on tapahtumien myötä hiljalleen heräämässä Hämeeseen. Keskustojen kauppiaat ja palveluyrittäjät valmistautuvat suurin odotuksin uuteen normaaliin.

Perinteinen hämeenlinnalainen musiikkitapahtuma Linnajazz järjestetään tulevana kesänä kaksipäiväisenä. Lauantaina 31.7. järjestetään konsertti Hämeenlinnan torilla ja sunnuntaina 1.8. perinteinen Linnanpuiston pääkonsertti. Molemmissa konserteissa on useita esiintyjiä, ja niihin on kaikilla vapaa pääsy.

Esityksiä ei heinä-elokuun vaihteessa järjestetä sisätiloissa, koska on vielä epäselvää, kuinka nopeasti koronatilanne helpottuu ja viranomaisten asettamat rajoitukset poistuvat. Niinpä Linnajazz järjestää konserttisarjan syksyllä otsikolla Linnajazzin syksy. Konsertteja pidetään kolmen viikon välein Hämeenlinnan teatterissa, Suistoklubilla, Hämeenlinnan kirkossa ja Sibeliuksen syntymäkodissa.

Jazzia kesällä ja syksyllä

Linnajazzin toiminnanjohtaja Antti Mustakallio pitää hyvänä, että jazzia on tarjolla nyt myös syksyllä.

– Sekä torikonsertti että Linnanpuiston pääkonsertti ovat monen tunnin kokonaisuuksia, joten musiikista pääsee nauttimaan oikein kunnolla. Luvassa on rentoa, svengaavaa ja viihdyttävää rytmimusiikkia. Torikonsertissa on ohjelmaa myös lapsille.

– Linnajazzin syksy -konserttisarjaan olemme saaneet liudan suomalaisen jazzin huippuja. Jos pari niistä pitää nostaa esille, ottaisin trumpetisti Jukka Eskolan trion ja saksofonisti Jukka Perkon. Molemmat edustavat parasta, mitä tällä musiikin saralla on tarjota, Mustakallio toteaa.

– Syksyn konserttisarjassa on mainiota sekin, että nyt kun Linnajazz ei rajoitu vain yhteen kesäviikonloppuun, korkeatasoisia jazz-esityksiä on kaupungissa tarjolla aiempaa pidemmällä aikavälillä.

Linnajazzin tulevaisuus

Linnajazzin järjestää Hämeenlinnan soitannollinen kerho ja tapahtuma on pienelle yhdistykselle iso puristus.

– Tällaisen tapahtuman järjestäminen ei ole mahdollista ilman tukijoita. Kaupunki ja paikalliset yritykset ovat pistäneet kortensa kekoon. Tarjolla on isoja ilmaisia konsertteja ja Linnajazz on aidosti kaupunkilaisten oma tapahtuma, Mustakallio linjaa.

Antti Mustakallio kommentoi myös Linnajazzin taloutta, joka oli heikko jo ennen koronaepidemiaa.

– Vaikeasta tilanteesta ei ole vielä kunnolla noustu. Mutta kaikki mahdollisuudet parempaan huomiseen on. Jos tapahtuma on lähellä sydäntä, kannattaa tulla konsertteihin ja ostaa lippuja vaikka lahjaksi. Näinä aikoina se on samalla tukea koronasta erityisesti kärsineille artisteille ja koko alalle.

Kuva: LinnaJazzin torikonsertti 31.7. alkaa lapsille suunnatulla jazzseikkailulla Ota kiinni, Pötkönen! Klovni Mona Ratalahti ja laulaja Kielo Kärkkäinen hyppäävät rosvoveljesten housuihin ja näyttävät poliisimestari Pötköselle pitkää nenää. Kuva: Matti Salo

Muita kiinnostavia aiheita