14.6.2021 klo 13:11
Uutinen

Tärkeät paikat jaetaan vasta vaalien jälkeen – Tammela ja Humppila Lounais-Hämeen yrittäjäaktiivisimmat kunnat

Forssan seudun 139 valtuustopaikkaa tavoitteli yhteensä 80 yrittäjää. Heistä 31 valitiin ja 27 pääsi varasijoille. Tammela ja Humppila olivat seutukuntansa yrittäjäaktiivisimmat kunnat. Uudet valtuutetut toivovat puoluerajat ylittävää yhteistyötä ja elinvoimaa vahvistavia tekoja.

Yrittäjä Satu järvinen on yksi seutukunnan uusista valtuutetuista. Ensikertalainen nousi Forssan kaupunginvaltuuston kokoomuksen listan neljänneksi suurimmilla äänimäärillä.

– Uutena valtuutettuna koen tärkeimmäksi asiaksi perehtyä kunnolla kunnan tilanteeseen ja luoda hyvää yhteistyön ilmapiiriä yli puoluerajojen. Kuntapäättämisessä pitäisi unohtaa puoluepolitiikka ja keskittyä tekemään päätöksiä, jotka ovat kuntalaisten parhaaksi. Elinvoimainen kunta tukee yrittäjyyttä, ja puolestaan yrityskenttä luo lisäelinvoimaa kunnalle ja kuntalaisille. Yhteistyö luo hyvinvointia meille kaikille, Järvinen toteaa.

Kanta-Hämeen valtuustopaikoista neljännes meni yrittäjille. Forssan seudulla Tammela ja Humppila ylittävät tämän määrän reippaasti yli kolmanneksen osuuksilla. Hämeessä vain Lopella oli tätä enemmän yrittäjiä uusilla valtuustopaikoilla (41 %).

Hämeen Yrittäjien puheenjohtaja Minna Nissilä valittiin Tammelan valtuustoon Keskustan listalta. Nissilä kokeneena kuntapoliitikkona muistuttaa vaalien jälkeen työn vasta olevan alussa. Tähän työhön tulee osallistumaan myös moni muu kuntapoliitikko, kuin valtuustoon valitut.

– Kuntavaalit on nyt käyty. Onnittelut kaikille valtuustoihin valituille. Suuret kiitokset kaikille ehdokkaille ja vaalityötä ehdokkaiden eteen tehneille. Jos et tullut valituksi, niin silti pystyt antamaan osaamisesi erilaisten lautakuntien ja hallitusten työskentelyyn, ne todella tärkeät paikat jaetaan vasta vaalien jälkeen. Vain yrittäjät pystyvät antamaan tietotaidon siihen, miten kuntien elinvoimaa ja taloutta hoidetaan ja miten yritysten toimintaedellytyksiä otetaan paremmin huomioon, Nissilä muistuttaa.

Lue lisää: 14.6. Loppi maakunnan yrittäjähenkisin kunta