18.4.2018 klo 19:02
Uutinen

Tärkeät päivämäärät työterveyshuollon korvauksien hakemiseen

Työnantajalla on tilikauden päättymisen jälkeen kuusi kuukautta aikaa hakea korvauksia työterveyshuollon kustannuksista.

Jos tilikausi on päättynyt 31. joulukuuta 2017, korvaushakemus tulee lähettää Kelaan viimeistään kesäkuun 2018 loppuun mennessä. Tarvittaessa neuvoa voi kysyä hakemusten käsittelypaikoista.

Työnantaja hakee korvausta työterveyshuollon kustannuksista kirjanpitonsa mukaan tilikausittain. Kela edellyttää, että hakemuksessa esitetyt kustannukset on pystyttävä selvittämään työnantajan kirjanpidosta.

Saatko palveluntuottajalta tiedot sähköisesti

Yrityksen kannattaa kysyä työterveyshuollon palveluntuottajalta mahdollisuutta sada esitiedot sähköisesti. Kun työterveyshuollon palveluntuottaja lähettää työterveyshuollon kustannusten esitiedot sähköisesti Kelaan, työnantajan on helpompi täyttää korvaushakemus.

Korvausta voi hakea verkossa työterveyshuollon korvausten asiointipalvelussa. Asiointipalvelua varten työnantajalla pitää olla Y-tunnus ja Katso-tunniste.

Kelan sivuilla kerrotaan, että vaihtoehtoisesti työnantaja voi tulostaa ja täyttää paperilomakkeen Työnantajan korvaushakemus terveydenhuollon kustannuksista SV 98a TTH.

Jos tilikausi vastaavasti päättyy 29. helmikuuta, silloin hakemuksen pitää olla Kelassa viimeistään 29.8, eli kuusi kuukautta tilikauden päättymisen jälkeen.

Muista nämä!

> Työnantaja hakee korvausta yhdellä hakemuksella, vaikka palveluja olisi ostettu eri toimipaikoille usealta eri palveluntuottajalta tai palveluntuottaja olisi vaihtunut kesken tilikauden.

> Hakemuksessa voi olla vain yhden työnantajan kustannuksia. Emoyhtiö ja sen tytäryhtiöt ovat erillisiä työnantajia. Ne hakevat korvausta omilla, erillisillä hakemuksillaan.

Yrittäjäsanomat

toimitus (at) yrittajat.fi