14.2.2018 klo 17:02
Uutinen

Tarvitsetko työntekijää? Ohjaamoissa nuoret ja työnantajat kohtaavat rekrytapahtumissa

Rovaniemellä rakennus- ja kiinteistöalan yritykset etsivät työvoimaa Ohjaamoviikon tapahtumassa tiistaina 13. helmikuuta. Ympäri Suomen on 50 Ohjaamon verkosto, jotka tekevät yritysyhteistyötä nuorten työllistämiseksi.

Valtakunnallisella Ohjaamoviikolla kaikissa Ohjaamoissa on avoimet ovet. Työministeri Jari Lindström avasi viikon päätapahtuman Rovaniemellä.

– Kymmenen yritystä oli kaupungintalolla rekrytoimassa ihmisiä. Rekrytapahtumat ovat säännöllistä toimintaa muissakin Ohjaamoissa ympäri vuoden. Yhytämme nuoria ja yrityksiä toisiinsa tällaisilla tapahtumilla. Erityisesti alakohtaiset tapahtumat ovat osoittautuneet hyväksi, Ohjaamoiden kehittämishankkeen projektipäällikkö Pasi Savonmäki Ely-keskuksesta kertoo.

Rekrytointikanava yrityksille

Ohjaamot ovat kaikille nuorille avoimia. Savonmäen mukaan Ohjaamo-toiminnassa on voimakkaasti ennaltaehkäisevä ajatus, eli vaikuttaa jo ennen kuin nuoren asiat menevät solmuun.

– Yritysyhteistyö on tärkeää, yritykset ovat kiinnostuneita rekrytoimaan, mutta eivät välttämättä tiedä Ohjaamo-hankkeesta. Valmistelemme nuoria haastattelutilanteisiin ja työnhakuun. Työnhaku itsenäisesti ja omin toimin ei välttämättä ole helppoa kaikille. Samalla avaamme yrityksille mahdollisuuden rekrytoida tätä kautta.

Voiko yrittäjä olla teihin yhteydessä, kun rekrytoinnit ovat ajankohtaisia?

– Ilman muuta yritys voi olla yhteydessä. Ohjaamo-toiminta kulkee käsi kädessä kaupungin työvoimapalvelujen kanssa. Ohjaamo ei pyri olemaan nuorten työvoimatoimisto, mutta TE-toimisto on verkostossa mukana, Savonmäki kertoo.

– Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla rekrytointitapahtumat ovat ihan nonstoppia-toimintaa. Vantaalla on rekrytapahtumapäiviä varmaankin joka viikko.

Pasi Savonmäki on tyytyväinen, että taloustilanteen piristyttyä myös nuorten työttömyys on kääntynyt laskuun.

Kuva: Mira Uusiportimo

Riikka Koskenranta

riikka.koskenranta (at) yrittajat.fi