Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

Vaikuttajafoorumissa palkitut yhteiskuvassa.
2.2.2024 klo 22:21
Uutinen

Tässä ovat Suomen Yrittäjien vuoden parhaat paikallisyhdistykset ja toimialajärjestö

Parikkalan Yrittäjät, Kempeleen Yrittäjät, Nokian Yrittäjät ja Helsingin Yrittäjät – Etelä-Helsinki on palkittu Suomen Yrittäjien vuoden paikallisyhdistyksinä. Vuoden toimialajärjestö on Sailab – MedTech Finland ry.

Yrittäjäjärjestön parhaat paikallisyhdistykset palkittiin jäsenmäärän mukaan neljässä sarjassa: 1–99, 100–200, 201–499 sekä yli 500 jäsenyritystä.

Suomen Yrittäjillä on 372 paikallisyhdistystä ja 60 toimialajärjestöä, joiden joukosta voittajat valittiin.

Palkinnot jaettiin yrittäjäjärjestön Vaikuttajafoorumissa Vierumäellä perjantaina 2. helmikuuta 2024.

Nuoria mukaan

Parikkalan Yrittäjien puheenjohtaja Terhi Torikka ja varapuheenjohtaja Ulla Kujanpää.

Alle sadan jäsenyrityksen parhaana yhdistyksenä palkittiin Parikkalan Yrittäjät Etelä-Karjalasta. Parikkalan Yrittäjät on onnistunut kasvattamaan jäsenmääräänsä muuttuneesta toimintaympäristöstä huolimatta, toiminta on vetänyt puoleensa nuoria ja tekemiseen on haettu puhtia myös paikallisyhdistysyhteistyöstä. Parikkalan Yrittäjien toimintakulttuuri liputtaa vahvasti yhteistyön ja järjestön yhteisten arvojen puolesta yrittäjien parhaaksi.

Vahva kasvuspurtti

Kempeleen Yrittäjien puheenjohtaja Pia Hanski.

100–200 jäsenyrityksen yhdistyksistä parhaana palkittiin Kempeleen Yrittäjät Pohjois-Pohjanmaalta. Yhdistyksen toiminta on ottanut vahvan kasvuspurtin, joka on onnistunut laadukkaalla jäsenpalvelulla niin tapahtumien, viestinnän kuin vaikuttamisenkin osalta. Hallitustyöskentely on tehokkaasti johdettua, ja rakentava yhteistyö on myös tämän yhdistyksen toimintaperiaate.

Osaamisen ja verkostojen hyödyntämistä

201–499 jäsenyrityksen yhdistyksistä parhaana palkittiin Nokian Yrittäjät Pirkanmaalta. Nokian Yrittäjät on tehnyt jo pitkään erinomaista työtä jäsenkokemuksen parantamiseksi, ja tulokset ovat nähtävissä positiivisena jäsenkehityksenä. Hallitustyöskentelyssä hyödynnetään sen jäsenten osaaminen ja verkostot tehokkaasti, yhteistyötä tehdään laajasti eri toimijoiden kanssa, kuntavaikuttaminen on tuloksellista sekä tapahtumatarjonta laajaa ja monipuolista. Yhdistyksellä on omat toimitilat, mikä tarjoaa tilaisuuden yrittäjille kohdata toisiaan, verkostoitua ja edistää liiketoimintaa.

Vahvaa vaikuttamista

Markus Seppänen.
Etelä-Helsingin Yrittäjien puheenjohtaja Markus Seppänen.

Suurimpien eli vähintään 500 jäsenyrityksen yhdistysten sarjassa palkittiin parhaana Helsingin Yrittäjät – Etelä-Helsingin Yrittäjät. Yhdistys on onnistunut rakentamaan esimerkillisesti polun, jossa nuorista yrittäjistä kasvetaan yhdistyksen hallituksen aktiiveiksi. Esimerkiksi Porin Yrittäjäpäiville osallistui kahdeksan yhdeksästä hallituksen jäsenestä. Yhdistyksen vahvuuksiin kuuluvat monipuoliset tapahtumat, laadukas viestintä sekä vahva vaikuttaminen kansanedustajiin ja kuntapäättäjiin. 

Poikkeuksellinen toimiala ja yritysjoukko

Sailab-MedTech Finlandin toimitusjohtaja Laura Hollanti ja asiantuntija Hanna Hietala.

Vuoden toimialajärjestönä palkittiin Sailab – MedTech Finland Oy. Terveysteknologiayritysten toimialajärjestö edustaa järjestön sisällä poikkeuksellista toimialaa ja yritysjoukkoa. Sen jäsenyritykset kattavat lähes 90 prosenttia alan markkinasta Suomessa. Sääntelyn kehittyminen ja siihen vaikuttaminen on tälle toimialajärjestölle erittäin tärkeää, ja järjestö tekee pitkäjänteistä ja aktiivista vaikuttamistyötä.

Hyvää jäsenkehitystä

Kunniamaininnan jäsenkehityksestä sai Vaikuttajafoorumissa Kittilän Yrittäjät Lapista.

Lisäksi puheenjohtajan kunniamaininnoilla palkittiin Euran, Forssan ja Vieremän Yrittäjät.

Suomen Yrittäjien kumppanit Elo, Fennia ja Finnvera palkitsivat Vaikuttajafoorumissa aluejärjestökumppanin. Palkinnon sai tänä vuonna Varsinais-Suomen Yrittäjät.