Suomen Yrittäjien vuoden 2022 parhaat paikallisyhdistykset ja toimialajärjestö palkittiin Vaikuttajafoorumissa perjantai-iltana Lappeenrannassa. Kuva: Nestori Lönngrén
3.2.2023 klo 21:45
Uutinen

Tässä ovat Suomen Yrittäjien vuoden parhaat paikallisyhdistykset

Juuan Yrittäjät, Isonkyrön Yrittäjät, Ulvilan Yrittäjät sekä Porvoon Yrittäjät palkittiin Suomen Yrittäjien vuoden 2022 parhaina paikallisyhdistyksinä. Vuoden 2022 toimialajärjestö on Suomen kuljetus ja logistiikka SKAL.

Suomen Yrittäjillä on 377 paikallisyhdistystä ja 61 toimialajärjestöä, joiden joukosta voittajat valittiin. Palkinnot jaettiin yrittäjäjärjestön Vaikuttajafoorumissa Lappeenrannassa perjantaina 3. helmikuuta 2023.

Yrittäjäjärjestön parhaat paikallisyhdistykset palkittiin jäsenmäärän mukaan neljässä sarjassa: 1–99, 100–200, 201–499 sekä yli 500 jäsenyritystä.

Näkyvyyttä ja uusia jäseniä

Alle sadan jäsenyrityksen parhaana yhdistyksenä palkittiin Juuan Yrittäjät Pohjois-Karjalasta. Juuan Yrittäjät on onnistunut kasvattamaan jäsenmääräänsä. Yhdistyksellä on toimelias hallitus, joka viestii aktiivisesti jäsenilleen. Yhdistys saa hyvin näkyvyyttä paikallislehdessä. Juuan Yrittäjien kuntavaikuttaminen on edistänyt yrittämisen edellytyksiä. Pohjois-Karjalan Yrittäjät luovuttikin Juualle Yrittäjyyskunta-palkinnon vuonna 2022.

– Parin kuukauden päästä minulla tulee 30 vuotta täyteen yrittäjänä. Tuntuu, että tämä on paras hetki koko yrittäjyyteni aikana, Juuan Yrittäjien hallituksen puheenjohtaja Jouni Porokka iloitsi tuoreeltaan palkitsemisen jälkeen.

Juuan Yrittäjien puheenjohtaja Jouni Porokka Mato Valtosen haastateltavana. Taustalla Suomen Yrittäjien varapuheenjohtajat Jyrki Hakkarainen ja Jenni Parpala. Kuva: Nestori Lönngrén

Vahvaa yhteishenkeä

100–200 jäsenyrityksen yhdistyksistä parhaana palkittiin Isonkyrön Yrittäjät Etelä-Pohjanmaalta. Yhdistyksen hallitus työskentelee vahvasti ja tunnetusti yhteen hiileen puhaltaen. Tämä yhteishenki on vaikuttanut positiivisesti jäsenkehitykseen. Alueen yrittäjäyhdistysten Nuori Yrittäjyys Kyrönmaa -hanke on innostanut yrittäjyyteen. Hanke on erinomainen esimerkki nuoriin kohdistuvasta onnistuneesta yhteistyöstä ja vaikuttavasta toimintamallista.

– Haluamme olla kannustamassa kaikkia siihen, mikä on meille tärkeintä eli lisätä yhteisöllisyyttä ja osallistumista, Isonkyrön Yrittäjien hallituksen puheenjohtaja Johanna Perttilä kommentoi vastaanotettuaan tunnustuksen.

Isonkyrön Yrittäjät palkittiin parhaana 100-200 jäsenen sarjassa. Kuva: Nestori Lönngrén

Uuden konseptoija

201–499 jäsenen sarjassa parhaana paikallisyhdistyksen palkittiin Ulvilan Yrittäjät Satakunnasta. Yhdistys kehittää toimintaansa jatkuvasti ja konseptoi uusia toimintamalleja.

Ulvilan Yrittäjät esimerkillinen toimija monessa: hallitustyöskentelyssä, viestinnässä, jäsenhankinnassa ja ennen kaikkea jäsenkokemuksesta huolehtimisessa.

– Uskokaa unelmiinne, nauttikaa taipaleesta älkääkä odottako perille pääsyä. Olemme tehneet töitä tämän eteen ja olemme halunneet parantaa vuosi vuodelta omaa tekemistä, Ulvilan Yrittäjien hallituksen puheenjohtaja Krista-Carola Mäkinen ja palkinnon vastaanottaneet hallituksen jäsenet totesivat lähes yhdestä suusta.

Ulvilan Yrittäjien puheenjohtaja Krista-Carola Mäkinen. Taustalla Satakunnan Yrittäjien toimitusjohtaja Markku Kivinen ja Ulvilan Yrittäjien varapuheenjohtaja Marko Leppänen. Kuva: Nestori Lönngrén

Tuloksekasta kuntavaikuttamista

Suurimpien yhdistysten eli vähintään 500 jäsenyrityksen sarjassa palkittiin Porvoon Yrittäjät – Borgå Företagare Uudeltamaalta. Kaksikielinen yhdistys on tehnyt vuosikaudet laajaa, laadukasta ja luotettavaa työtä yrittäjien eteen. Toimintaa kehitetään jatkuvasti. Yhdistys on tehnyt tuloksekasta kuntavaikuttamista. Esimerkiksi se on parantanut yhdessä kaupungin kanssa onnistuneessa yhteistyössä Yrittäjien Kuntabarometrin tuloksia. Yhdistys antaa myös arvokasta palautetta aluejärjestöille ja Yrittäjien keskustoimistolle ja jakaa tietoa onnistumisistaan.

– Teemme hyvää yhteistyötä kaupungin kanssa ja tulemme varmasti juhlimaan tätä! Tämä merkitsee meille todella paljon, Porvoon Yrittäjien viime vuoden puheenjohtaja Patrik Björkman kommentoi juhlien keskellä.

Porvoon Yrittäjät palkittiin isoimpien paikallisyhdistysten sarjassa. Kuva: Nestori Lönngrén

Kunniamaininta Nokian Yrittäjille

Suomen Yrittäjien kunniamaininnan sai Nokian Yrittäjät Pirkanmaalta. Yrittäjäyhdistys sai maininnan vahvasta, näkyvästä ja tuloksekkaasta vaikuttamistyöstä sekä positiivisesta jäsenkehityksestä. Nokian Yrittäjät kuuluu kokoluokaltaan 201–499 jäsenyrityksen sarjaan.

– Meillä on yhdessä tosi kivaa. Sitä kutsutaan megahengaukseksi, Nokian Yrittäjien hallituksen puheenjohtaja Päivi Koskinen riemuitsi.

– Meillä on yhdessä tosi kivaa, 

Nokian Yrittäjät palkittiin kunniamaininnalla. Kuva: Nestori Lönngrén

SKAL vuoden toimialajärjestö

Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry palkittiin Suomen Yrittäjien vuoden toimialajärjestönä. SKAL on tehnyt vaikuttavaa ja tuloksekasta edunvalvontaa, kun polttoainekustannukset ovat nousseet rajusti mm. Ukrainan sodan takia. SKAL vaikutti vahvasti jakeluvelvoitteen keventämiseen, kuljetusyritysten polttoainetukeen ja ammattidieselin valmistelun käynnistämiseen. Järjestön viestintä on aktiivista ja näkyvää niin medialle kuin jäsenilleen. Järjestön palveluntarjonta jäsenilleen on monipuolista ja siihen on panostettu. Toimintaa kehitetään jatkuvasti. Toimialajärjestöllä on vahvaa yhteistyötä Suomen Yrittäjien kanssa.

SKALin puheenjohtaja Jani Ylälehto vastaanotti parhaan toimialajärjestön palkinnon Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Peri Salmiselta. Vasemmalla SKALin toimitusjohtaja Anssi Kujala. Kuva: Nestori Lönngrén
Fennia, Elo ja Finnvera palkitsivat vuoden aluejärjestökumppanina Uudenmaan Yrittäjät. Kuva: Nestori Lönngrén

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Toimitus
Toimitus