30.11.2022 klo 08:00
Uutinen

Tassuasema on Vuoden yrittäjä Kauniaisissa

Eläinklinikka Tassuasema on Vuoden yrittäjä 2022 Kauniaisissa. Äänestyksen järjesti Kauniaisten Yrittäjät ry. Klinikan omistajat, eläinlääkärit Inka Falck ja Eeva Teräväinen, ovat monille kaupunkilaisille tuttuja monien vuosien takaa.

Tämä tuntuu tosi mukavalta. Hirmu hyviä yrityksiä ovat kaikki muutkin, jotka olivat mukana äänestyksessä. Palkintoa ei voida ikinä pitää itsestäänselvyytenä, Inka Falck sanoo.

Tämä on Eeva Teräväisen mukaan tunnustus ja luottamuksenosoitus koko henkilökunnalle. Yritys työllistää omistajien lisäksi seitsemän henkilöä. Eläinlääkäreitä on kolme.

Tunnelma klinikalla on hyvin rauhallinen kun voittohaastattelu tehdään, vaikka asiakkaita tulee ja menee ja toimenpidepöydälle pääsee heti haastattelun jälkeen yksi hammaspotilas.
– Leikkaussalissa meillä hoidetaan noin kolme potilasta päivässä, Inka kertoo.

Tassuasemalla hoidetaan kaikenlaisia eläimiä, mutta koirat ovat selvästi suurin asiakasryhmä. Sen jälkeen tulee kissat, kanit, marsut, pikkujyrsijät ja fretit. Eksoottisimmat eläimet, joita ollaan hoidettu ovat kääpiösiili ja kilpikonna.
– Yleensä matelijat ja linnut ohjataan eteenpäin niihin perehtyneille kollegoille, onneksi sellaisiakin löytyy, Eeva
kertoo.

Klinikka tarjoaa monipuolisia palveluja.
– Paljon tehdään ennaltaehkäisevää terveydenhuoltoa, esimerkiksi rokotuksia ja terveystarkastuksia. Tavallisimmat sairaudet ovat korvatulehdukset, ihotulehdukset, äkilliset vatsataudit ja ontumiset. Hammashoitoa, esimerkiksi hammaskiven poistoa, tehdään päivittäin, he toteavat.

Yrittäjiä Granissa vuodesta 2015

Eeva, joka on Kauniaisista, ja Inka, joka asuu Kirkkonummella, ovat toimineet eläinlääkäreinä yli 20 vuotta. Suurimman osan ajasta he ovat olleet tekemisessä kauniaislaisten eläintenomistajien kanssa. Vuonna 2015 he avasivat yhdessä Tassuaseman ja ovat tyytyväisiä päätökseen.

– Graniin tultiin mm. sen takia, että sopiva toimitila sattui ”tulemaan vastaan”, itse asiassa yhden päiväkävelyn aikana, Eeva sanoo.

Vastaanoton tarkoituksena on palvella lemmikin omistajia, jotka arvostavat yksilöllisiä ja joustavia eläinlääkäripalveluja.
– Se tarkoittaa sitä, että jokainen perhe lemmikkeineen on omanlaisensa kokonaisuus ja lemmikin tutkimuksesta ja hoidosta sovitaan aina yhteistyössä omistajien kanssa ja omistajien toiveita kuunnellen. Haluan hoitaa potilaani niin kuin kyseessä olisi oma lemmikkini. On hienoa saada olla lemmikin elämässä mukana aina ensimmäisestä rokotuksesta viimeiselle matkalle saakka, Eeva kertoo.

Yrittäjät ovat tyytyväisiä yrityksen kokoon. Harkinnassa on mahdollisesta neljännen eläinlääkärin palkkaaminen, mutta he eivät halua kadottaa kotoisuuden tunnelmaa klinikalla. Tänä päivänä tarjotaan myös etävastaanottoa.
– Kyllä ihmiset aika kivasti sitä käyttää, he toteavat.

Mikä on sitten parasta eläinlääkärin työssä?

– Työn sosiaalisuus sekä pitkät asiakassuhteet. Työn monipuolisuus: koska olemme yleispraktikkoja, hoidamme kaikenlaisia potilaita ”vauvasta vaariin”. Työn suola on varmaan se, että saa olla lemmikin omalääkäri, jolloin oppii tuntemaan niin lemmikin kuin sen omistajat hyvin, Eeva toteaa.
– Minä olin Texasissa vaihto-oppilaana perheessä missä isä oli eläinlääkäri. Olin miettinyt eläinlääkärin ammattia etukäteen ja vaihto-oppilasvuoden jälkeen se oli itsestään selvää. Tykkään olla eläinten kanssa, ne on ihania tyyppejä, Inka sanoo.

Tämän vuoden yrittäjäpalkinto jaetaan 1.12.2022 joulunavauksen yhteydessä.

Kuva ja teksti: Jan Snellman