Rekan perävaunuun rakennettu suurtalouskeittiö palvelee jääkiekon MM-kisojen VIP-vieraita.
Rekan perävaunuun rakennettu suurtalouskeittiö palvelee jääkiekon MM-kisojen VIP-vieraita. Kuva: SMG Mediapalvelut
16.5.2023 klo 18:01
Uutinen

Tästä ruokarekasta toimitetaan annokset Timo Jutilan VIP-kiekkovieraille – Tuhat annosta päivässä

Jääkiekon MM-kisojen VIP-vieraiden ruuat valmistetaan kahden rekan perävaunuun toteutetussa keittiössä.

Jääkiekon MM-kisoihin tuotiin viime viikolla kaksi rekan perävaunuun toteutettua ammattikeittiötä, joissa valmistetaan kaikki VIP-asiakkaiden ruoka-annokset. Vaunuissa riittää kuhinaa heti aamusta alkaen, kun kokit tekevät annosten valmistelutöitä.

Vaunujen toimittaja on klaukkalalainen Conty Oy, joka on toiminut alalla yli kymmenen vuoden ajan. Yritys tarjoaa kontteihin ja rekkojen perävaunuihin toteutettavia ammattitason keittiöratkaisuja, joita tarjotaan paitsi tapahtumiin, myös esimerkiksi erilaisten remonttien väistötiloiksi.

Jääkiekon MM-kisoihin on toimitettu suurtalouskeittiötä vastaava tila, jota operoidaan kahdesta rekka-auton perävaunusta, jotka on yhdistetty samaksi kokonaisuudeksi.

– Lisänä on pari kappaletta kuuden metrin kylmäkonttia ja kaksi kuorma-autollista irtokalustoa kuten tarjoiluvaunuja ja kuljetusauto, jolla annokset siirretään keittiöstä yläkertaan, Contyn toimitusjohtaja Janne Saarni kertoo.

Timo Jutilan VIP-ruokabisnes

MM-kisojen VIP-ruokailuja myy yksinoikeudella Timo Jutilan yritys Jetsetclub Oy, joka vastasi myynnistä myös edellisissä MM-kisoissa Tampereella viime vuonna. Toiminta on ollut varsin tuottoisaa, sillä yritys teki edellisellä 18 kuukauden tilikaudellaan voittoa yli 700 000 euroa. Jetsetclub tarjoaa palveluita Nokia-areenan VIP-tiloissa. Yhden päivän VIP-paketin hinta nousee lähelle 1000 euroa. Itse ruokien valmistamisen hoitaa itävaltalainen yritys.

Janne Saarnin mukaan rekkakeiuttiön neljästä isosta uunista voidaan lähettää kerralla 2000 annosta. MM-kisoissa tarve on enintään 1000 annosta päivässä.

– Tämä on täysin verrannollinen keittiö minkä tahansa suurtalouskeittiön kanssa. Työntekijöitä on töissä samaan aikaan  enintään yhdeksän, Saarni kertoo.

Kyseessä on lähes valmis kokonaisuus, joka on käyttövalmis paikan päälle saavuttuaan neljässä tunnissa. Valmiisiin keittiöyksiköihin liitetään sähkö ja vesi ja ne kytketään viemäröintiin.

Aikaisemmin Conty on tarjonnut vastaavaa palvelua muun muassa taitoluistelun MM-kisoihin. Se on mukana myös ensi sunnuntaina järjestettävässä Rammstein-yhtyeen stadionkeikalla Helsingissä.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Pauli Reinikainen