21.8.2018 klo 18:04
Uutinen

Tekoälyfirma hakee kehittäjiä hulppealla lomaedulla: kolme kuukautta kesälomaa joka kolmas vuosi

Turkulainen tekoälyfirma hakee työntekijöitä houkuttelevalla työsuhde-edulla: työntekijä saa joka kolmas vuosi kolmen kuukauden kesäloman. Kilpailu kehittäjistä on ”raadollista”.

Vuosi sitten perustettu Aivan Innovations Oy on tekoäly-yritys, joka tekee sopimustenhallintaa. Perustajakolmikko aloitti palvelun kehityksen jo pari vuotta sitten. Mistä tarjoamanne työsuhde-etu sai alkunsa?

– Se lähti siitä, että kilpailu kehittäjistä on raadollista. Meidän pitää jotenkin erottua muista. Mietimme, mitä työntekijät oikeasti arvostaisivat. Meidän on turha kilpailla rahalla, emme pärjäisi siinä isoja vastaan ja ehkä ihmiset arvostaisivat vapaa-aikaa enemmän. Jos työntekijät sitoutuvat yritykseemme, haluamme palkita joka kolmas vuosi pidemmällä lomalla, toimitusjohtaja-yrittäjä Jussi Karttila kertoo.

Ohjelmistoalalla on tarvetta monenlaiselle osaamiselle ja työvoimapula on käsin kosketeltava.

Lomaetu kertoo yrityksen arvoista

Aivan Innovationsin Karttilan mukaan sopivien osaajien löytäminen on ollut vaikeaa eikä hakemuksia ole tullut riesaksi asti. Lomaeduilla ryyditetty rekrytointi käynnistettiin huhtikuussa. Yritys on rekrytoinut kaksi tekijää kampanjan puitteissa. Tosin kyse ei ole kampanjasta.

– Ajattelemme, että tämä työsuhde-etu on pysyvä osa meidän arvoja. Se ei ole ihan ilmainen mutta toivomme, että henkilöstön pysyvyyden kautta saavuttaisimme kustannussäästöjä. Nämä säästöt toivottavasti kantaisivat syntyvän kustannuksen, Jussi Karttila pohtii.

Diiliin kuuluu kaksi kuukautta palkallista vapaa-aikaa normaalin kesäloman päälle, erillistä lomarahaa ei makseta.

– Kehittäjäpaikkoihin tulee paljon hakemuksia ulkomailta. Toki voimme ottaa sopivia resursseja etätöihinkin, mutta tarkoituksena on rekrytoida Suomesta toimistolle töihin.

Yrityksen ensimmäinen ulkopuolinen työntekijä aloitti kesäkuussa ja toinen aloittaa ensi kuussa.

– Aiemmin on menty eteenpäin ostoresursseilla.

Matalan hierarkian firma

Yrittäjillä on kaikilla yli 20 vuoden työura takanaan. Karttila, Ville Laurikari ja Juhani Heikkilä luottavat omassa yrityksessään hyvin matalaan hierarkiaan.

– Vapaus ja vastuu kulkevat käsi kädessä. Meillä ei ole selvää esimies-alaissuhdetta, vaan luotamme työntekijöihin ja lopputulokset ratkaisevat. Työtä voi tehdä halutessaan etänä, mielellään välillä käväisee toimistolla.

– Yrityksen ajatus lähti siitä, että tiesimme sopimusten olevan huonosti hallinnoituja yrityksissä. Yksi syy on se, että niiden hallinnoiminen on työlästä ja tylsää. Halusimme lähteä ratkaisemaan tätä ongelmaa ja tehdä mahdollisimman helppokäyttöisen ratkaisun.

Asiakkaina ovat muun muassa Senaatti-kiinteistöt ja tapahtumien hallintaan keskittyvä Lyyti.

Aivan Innovationsin liikevaihtoarvio tälle tilikaudelle on 200 000 euroa. Yritys on osallistunut Business Finlandin ohjelmiin palvelun kehitysvaiheessa.

– Perustajaosakkaat ovat sijoittaneet merkittävästi yritykseen. Pyrimme menemään ilman riskirahaa niin pitkälle kuin mahdollista.

Kuva: Aivan.ai

Riikka Koskenranta

riikka.koskenranta (at) yrittajat.fi