24.8.2017 klo 16:04
Uutinen

”Teollisuudella kiire uusia tuotantokoneistoaan” – Tekninen kauppa porskuttaa

Teollisuudella alkaa olla kiire uusia tuotantokoneistoaan, jotta hyvä vientikysyntä saadaan hyödynnettyä, Teknisen Kaupan Liiton Markku Uitto varoittaa.

Teknisen Kaupan suhdannebarometri selvittää sen jäsenyritysten myyntiä, mikä jatkoi kasvuaan toisella vuosineljänneksellä.

Myynti nousi toisella vuosineljänneksellä lähes viisi prosenttia. Alkuvuonna myynti lisääntyi kuusi prosenttia.

Teollisuuden tuotteiden ja palveluiden myynti lisääntyi kevään aikana yhdeksällä prosentilla. Myös raaka-aineiden myynti jatkoi selvässä nousussa. Toimialan myynti kohosi koko alkuvuoden aikana 12 prosenttia edellisvuodesta.

Teknisen Kaupan Liiton mukaan rakentamisen vaatimattomammassa kehityksessä näkyy edellisvuoden poikkeuksellisen vahva rakennuskoneiden patoutuneen kysynnän purkautuminen ja siitä seurannut hurja myynnin kehitys.

Toinen perättäinen vahvan kasvun vuosi

Edellistä vuotta heikommin pärjäsivät kuluttajatuotteet, joiden myynti pieneni prosentin verran toisella neljänneksellä ja lähes kaksi prosenttia alkuvuoden aikana.

– Kysyntä maailmanmarkkinoilla on vahvaa, mutta huoli siitä, että teollisuuden tuotantokapasiteetti on lähes täyskäytössä, on perusteltu. Lähes kymmenen vuoden poikkeuksellisen alhaiset investoinnit ovat supistaneet tuotantokapasiteettia noin 20 prosenttia, ja nyt teollisuudella alkaa olla kiire uusia tuotantokoneistoaan, Teknisen Kaupan Liiton toimitusjohtaja Markku Uitto varoittaa.

Uiton mukaan uusia investointeja tarvitaan laajalla rintamalla ja pian.

– Kuluvasta vuodesta tulee toinen perättäinen vahvan kasvun vuosi tekniseen kauppaan. Viime vuonna rakentaminen veti toimialaa ylös, tänä vuonna teollisuus on ottanut vetovastuun. Teknisen Kaupan suhdannebarometrin perusteella kasvu jatkuu hyvänä myös toisella vuosipuoliskolla, Uitto jatkaa.

Yrittäjäsanomat

toimitus@yrittajat.fi