16.9.2022 klo 09:16
Uutinen

Terveisiä aamukahveilta: ilmaista oppia saatavilla

Aamukahveiltamme terveisiä Sari Neva-aholta, Kasvun Eväät -projektikoordinaattorilta Pirkanmaan Yrityskummeista. Tässä lisää tietoa Kasvun Eväät -hankkeesta.

Yksinyrittäjän kasvun ja työllistämisen eväät on -pilottihanke, jonka aikana luodaan kasvupolku yksinyrittäjästä työnantajayrittäjäksi. Yrittäjien on mahdollista saada TAKK:n koulutusta, TE-toimiston palveluja yritysten eri muutosvaiheisiin ja kummeilta mentorointiapua maksutta 2 tunnin klinikalla sekä 2-4 kk myöhemmin. Tärkeänä osana myös Pirkanmaan Yrittäjät ovat myös meidän aktiivinen kumppanimme. Työ- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt hankkeelle erityisavustuksen ajalle 1.8.2021 – 31.7.2023.

Kasvun Eväät -hanke on siis kaksivuotinen ja puolet on vielä onneksi jäljellä.  Liityin itse mukaan joukkueeseen kesän korvalla projektikoordinaattoriksi. Jos yrittäjä haluaa kokeneen yrityskummin mentoriksi maksutta 2-4 kuukauden ajaksi, yrityskummia voi hakea tästä. Palvelu kuuluu myös osaksi Kasvun Eväät -hanketta. Kiinnostuitko? Toimi näin! | Pirkanmaan Yrityskummit ry

Pirkanmaan Yrityskummit auttavat yrittäjiä erilaisissa tilanteissa. Astu rohkeasti kynnyksen yli ja pyydä apua, on sinulla sitten uusi innovaatio tai jokin haaste edessäsi. Lue lisää Pirkanmaan Yrityskummien toiminnasta: Pirkanmaan Yrityskummit ry

Nyt meillä on konkreettisesti tarjolla siis koulutusta pienyrittäjille (TAKK). Siellä on mahdollista verkostoitua muiden yrittäjien kanssa ja se anti voi olla arvokasta. Osa koulutuksesta toteutetaan etänä ja osa läsnä ja koulutus vie aikaa noin yhden iltapäivän kuukaudessa sekä kehitystehtävät, joita tehdään omalle yritykselle. Vastaava koulutus tultaneen järjestämään myös keväällä. Kysy nyt peruutuspaikkoja!

Tässä linkki: https://www.takk.fi/fi/koulutus/id/tyollistamisen-monet-tavat-yrittajyyden-ammattitutkinnon-osa?1838

Koulutuksen tavoite

Koulutuksen tavoitteena on tukea yrittäjän kasvua ja työllistämistä sekä rohkaista yrittäjää kokeilemaan erilaisia työllistämisen tapoja. Koulutuksen aikana pohditaan omaa ajankäyttöä ja selvitetään erilaisia rekrytointi- ja yhteistyömahdollisuuksia.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu kasvuhakuiselle pienyritykselle, joka pohtii työntekijän tai työntekijöiden palkkaamista. Koulutuksessa keskitytään työnantajaksi siirtymisen haasteisiin työnantajamielikuvan, lainsäädännön, talouden ja toiminnan organisoinnin näkökulmista. Lisäksi perehdytään toiminnan kasvattamiseen erilaisten yhteistyömuotojen avulla.

Toteutus

Koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena (yrittäjän oppisopimus). Osallistuminen edellyttää, että toimit päätoimisena yrittäjänä ja keskimääräinen työaikasi on vähintään 25 tuntia viikossa.

Oppiminen muodostuu noin kerran kuukaudessa pidettävistä koulutusiltapäivistä (6 x 1/2 pv) ja omassa yrityksessä toteutettavista kehittämistehtävistä. Koulutusiltapäivät toteutetaan hybridinä eli voit osallistua koulutukseen paikan päällä tai Teamsin kautta. Osaamista syvennetään mentorointitapaamisissa, joissa sinua tukee kokenut yrityskummi.

Koulutuksen aikana suoritetaan yrittäjyyden ammattitutkinnon osa Työn organisointi ja johtaminen (60 osp) ja osaaminen osoitetaan kehittämällä oman yrityksen toimintaa. Tavoitteena on kuvata liiketoiminnan eri osa-alueisiin liittyvät tehtävät ja menettelytavat sekä laatia suunnitelma mahdollisen rekrytoinnin tai yhteistyön pohjaksi.

Valmennukseen osallistuminen edellyttää sinulta sitoutumista ja aitoa halua kehittää yrityksesi toimintaa yhdessä toisten yrittäjien kanssa. Mentoreina toimivat Pirkanmaan Yrityskummien edustajat.

Sisältö

28.9.2022
Toimintaympäristön ja toimintaan liittyvien muutosten ennakointi
Oma ajankäyttö ja kehittämistarpeet

31.10.2022
Toiminnan kasvattaminen ja talouden suunnittelu

30.11.2022
Rekrytointi ja muut tavat kasvattaa henkilöstöresursseja
– Erilaiset yhteistyömallit ja -sopimukset (mm. osuuskunta, kevytyrittäjyys, laskutuspalvelut)
– Erilaiset palkkaustavat ja palkkauksen tukimuodot

9.1.2023
Työsopimuslain pääkohdat työnantajan ja työntekijän näkökulmasta

14.2.2023
YEL, vakuutukset, työturvallisuus ja työterveyshuolto
– Oppilaitos- ja harjoittelijayhteistyö

16.3.2023
– Työantajakuvan merkitys ja jatkosuunnitelmat

Ajankohta

28.09.2022—31.03.2023

Paikka

Koulutus toteutetaan hybridinä eli voit osallistua koulutukseen paikan päällä TAKKin Nirvan toimipisteessä (Kurssikeskuksenkatu 11) tai Teamsin kautta.

Hinta

Koulutus on yrittäjälle maksuton.

Etsimme mukaan myös jatkuvasti uusia kummeja, joten jos sinua kiinnostaa tulla mukaan yrityskummiksi, ole yhteydessä. Kummitoiminta on vapaaehtoistoimintaa, siinä oppii paljon uutta ja voi auttaa muita yrittäjiä. Verkostosi kasvaa myös samalla.

Seuraa meitä:

  • LinkedIn, Pirkanmaan Yrityskummit
  • FaceBook, Kasvun Eväät

Iloa ja aurinkoa päivääsi ja mukavaa loppuviikkoa!

Terkuin Sari Neva-aho

Pirkanmaan Yrityskummit

Projektikoordinaattori, Kasvun Eväät

p. 050 554 4450