Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

11.5.2017 klo 15:04
Uutinen

Teslan aurinkokatto tuli myyntiin Suomessa: Erikoistiilille luvataan elinikäinen takuu

Teslan aurinkotiilikattoa markkinoidaan tavallista kattoa edullisempana. Kattotiilet ovat jo myynnissä Suomessa, muttas varsin rajallisesti.

Sähköautostaan tunnettu Tesla on tuonut Suomessa myyntiin aurinkopaneelikaton, joka esiteltiin maailmanlaajuisesti viime vuonna. Tesla Solar on tilattavissa yrityksen verkkosivujen kautta, vaikka sitä ei virallisesti ole vielä tuotu myyntiin Suomessa.

”Mullistavaksi” nimitetty aurinkopaneelikatto eroaa tavallisista aurinkopaneeleista siinä, että sitä ei asenneta olemassa olevan katon päälle. Teslan ratkaisussa koko katto rakennetaan aurinkopaneelitiilistä. Tiilet on valmistettu karkaistusta lasista ja ne ovat valmistajan mukaan kolme kertaa lujempia kuin tavalliset kattotiilet.

Teslan tiilille luvataan elinikäinen hajoamistakuu. Sähköntuotannon ja säänkeston osalta takuuaika on 30 vuotta.

Neljä eri mallia

Teslan perustaja Elon Musk on kertonut kansainväliselle medialle haluavansa mullistaa rakennuksissa käytettävän aurinkoenergian samalla tavalla kuin sähköautoilun.

Tesla markkinoi ratkaisuaan peruskattoa edullisempana. Vertailussa on otettu huomioon aurinkopaneelien mukanaan tuoma hyöty sähkönkulutukseen. Katto maksaa noin 230 euroa neliömetriltä. Teslan tiilikaton keräämää energiaa voi tallentaa erikseen myytäviin akkuihin myöhempää käyttöä varten.

Rakentajille on tarjolla neljä eri mallia, joista alkuvaiheessa myynnissä ovat kuvioidut ja sileät tiilet. Suomen tilausten enimmäissumma on 930 euroa, joten kovin isoa erää Suomeen ei vielä voi tilata.

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen@yrittajat.fi