20.4.2020 klo 11:17
Uutinen

The Last Straw Petolahden yläasteelta ylsi Uskalla Yrittää -kilpailun finaaliin

Lise Strandbergin ja Faruk Hodzicin NY-yritys The Last Straw Petolahden yläasteelta on yksi Uskalla Yrittää -kilpailun finalisteista. Yritys valmistaa ympäristöystävällisiä pilleja kaislasta, jotka on pakattu kauniisiin kangaspusseihin. tutustu yritykseen tämän linkin kautta.

Liike-elämän edustajista koostuva tuomaristo teki valinnat tällä viikolla. Suomen merkittävimmän nuorten yrittäjyyskilpailun finaalissa valittiin 15 parasta jatkoon. Suomen parhaat nuorten NY-yritykset ja taitavimmat yrittäjät valitaan torstaina 23.4., jolloin palkintoja jaetaan 11 kategoriassa. Perus- ja toisen asteen JA Company of the Year sekä korkea-asteen JA Enterprise of the Year -pääpalkinnot voittavat yritykset pääsevät edustamaan Suomea EM-kisoissa (JA = Junior Achievement).

Tämän vuoden yritysideoissa korostui vastuullisuus, niin sosiaalisen, kulttuurisen kuin ekologisenkin vastuun muodossa. ”Ilahduttavaa on, että useat NY-yritykset ovat jo perustamisestaan lähtien päättäneet kantaa myös yhteiskuntavastuullista roolia, sillä moni yritys lahjoittaa osan tuotoistaan lastensuojeluun tai muuhun hyväntekeväisyyteen”, operatiivinen johtaja Eemeli Alanne Nuori Yrittäjyys ry:stä kertoo. ”Koska tänä vuonna emme valitettavasti koronaviruskriisin vuoksi saa ihailla nuorten finalistien NY-yrityksiä Helsingissä Kampin messutapahtumassa, on nuorten pitänyt osata erityisen hyvin sanoittaa yritysideansa pitch deckissä ja esittää se videon välityksellä.”

23.4. palkintojenjakotilaisuuden tervehdyssanat puhemies Matti Vanhaselta

Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan osallistuneet nuoret opettajineen ja suuri yleisö pääsevät tänä vuonna seuraamaan verkossa, millaisia nuorten perustamia yrityksiä palkitaan, kun ohjelma huipentuu Uskalla Yrittää -palkintojenjakotilaisuuteen 23.4. klo 9.30 – 11.30. Tapahtumassa palkitaan Suomen parhaat NY-yritykset, Pikkuyritys, aktiivisimpia opettajia sekä muita tärkeitä toiminnan mahdollistajia, yhteensä 11 kategoriassa. Media on lämpimästi tervetullut seuraamaan palkintojenjakoa Uskalla Yrittää -kilpailun etusivulta.

Keynote-puheenvuoron kokeilukulttuurista pitää Nordic Business Foruminkin lavoilta tuttu Anssi Rantanen ja tervehdyssanat nuorille lausuu Eduskunnan puhemies Matti Vanhanen. Puhemies Vanhanen kertoo videotervehdyksessään arvostavansa sitä, kuinka laajasti nuoret haluavat etsiä yrittäjyyttä tulevaksi ammatikseen. Hän korostaa yhtenä koronakriisin oppina sitä, kuinka valtio tarvitsee monipuolista, vahvaa yritystoimintaa, ja kannustaa nuoria yrittäjän urapolulle.

70 000 lasta ja nuorta mukana Nuori Yrittäjyys ry:n ohjelmissa lukuvuoden aikana

Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa nuoret oppivat yrittäjyystaitoja ja oman NY-yrityksen pyörittämistä harjoitellaan osana koulun tai oppilaitoksen opetusta. Vuosi yrittäjänä -ohjelman osallistujista noin 12 % suuntaa yrittäjän uralle ja perustaa myöhemmin oikean yrityksen. Ohjelma on ollut käytössä 215 oppilaitoksessa ja niiden toimipisteissä ympäri Suomea.

Tämän lukuvuoden aikana kaikissa Nuori Yrittäjyys ry:n ohjelmissa on ollut mukana n. 70 000 lasta ja nuorta. Ohjelmat keskittyvät yrittäjyystaitojen lisäksi oman talouden hallinnan taitoihin ja työelämätaitoihin.