19.9.2019 klo 17:20
Uutinen

Tiedote: Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät: Viihdemerenkulun yritystukia voidaan leikata, dieselin hintojen korotus hyydyttäisi talouden

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät vastustaa dieselpolttoaineiden hinnankorotuksia sekä parafiinisen dieselin tuen poistamista.

Tiedote 19.9.2019

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät:
Viihdemerenkulun yritystukia voidaan leikata, dieselin hintojen korotus hyydyttäisi talouden

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät vastustaa dieselpolttoaineiden hinnankorotuksia sekä parafiinisen dieselin tuen poistamista.

-Polttoaineiden hinnankorotukset nostavat yritysten kustannuksia merkittävästi. Ne lisäävät myös autoa käyttävien kansalaisten työmatkojen ja muiden välttämättömien ajojen kustannuksia varsinkin maakunnissa, sanoo Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien puheenjohtaja Anne Niemi.

Yrittäjien aluejärjestö suhtautuu kielteisesti myös torstaina julkisuuteen vuotaneeseen vaihtoehtoiseen yritystukien leikkauslistaan. Listassa on lueteltu 16 erillistä kohdetta, joista leikattaisiin juustohöylällä, mikäli parafiinisen dieselin tukileikkaus ei toteutuisi.

-Listalle on jostain syystä nostettu sellaisia kohteita, jotka eivät ole missään tekemisissä yritystukien kanssa. Mm. listaamattomien yhtiöiden verotus ja yrittäjävähennys eivät ole yritystukia, vaan suomalaisen verojärjestelmän erikseen päätettyjä osia, sanoo E-P:n Yrittäjien toimitusjohtaja Heikki Risikko.

Leikkaukset viihdemerenkulun tukeen

Niemi ja Risikko leikkaisivat yritystukia sellaisista kohteista, jotka eivät vahingoittaisi suomalaisten yritysten toimintaa.

-Suomi tukee vuosittain ainakin 50 miljoonalla eurolla niin sanottua viihdemerenkulkua ja tuki suuntautuu pääasiassa ulkomaalaisille laivayhtiöille. Kauppamerenkulku ei vaarantuisi, vaikka tämä viihdematkailun tuki poistettaisiin, Niemi ja Risikko sanovat.

Heidän mukaansa valtio antaa monella muullakin tavalla ulkolaisille laivayhtiöille kohtuutonta kilpailuetua verrattuna maalla toimiviin suomalaisiin majoitus- ja ravintola-alan yrityksiin.

Lisätiedot: puheenjohtaja Anne Niemi, 0400 661 635
toimitusjohtaja Heikki Risikko, 050 3175 145