1.8.2019 klo 14:09
Uutinen

Tiedote: Risikko harmissaan yrityksiin kohdistuvista huijauksista

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Heikki Risikon mukaan kesälomakaudella yrityksiin on iskenyt monenlaisia huijausyrityksiä.

Tiedote: julkaistavissa heti

Risikko harmissaan yrityksiin kohdistuvista huijauksista

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Heikki Risikon mukaan kesälomakaudella yrityksiin on iskenyt monenlaisia huijausyrityksiä.

– Kesä on ollut huijausten kultaaikaa ja lukuisia yrittäjiä on joutunut uhriksi. Tyypillisimpiä huijaustapauksia ovat yrityksiin puhelimitse tulevat yhteydenotot, jotka liittyvät tavalla tai toisella erilaisiin yrityshakemistoihin, Risikko kertoo.

Puhelut on toteutettu taidokkaasti ja huomaamattaan yrittäjä saattaa vahingossa tulla tilanneeksi palvelun.

– Mikäli puhelu herättää epäilyksiä, kannattaa välttää ympäri pyöreitä vastauksia ja sanoa jämäkästi, ettei aio puhelimessa tilata mitään tai sitoutua mihinkään, ohjeistaa Risikko.

Risikko ennakoi huijaushyökkäyksen jatkuvan vielä syksylläkin. Yrityshakemistoihin liittyvien huijausten lisäksi tietoon on tullut myös tapauksia liittyen valelaskuihin, toimitusjohtajahuijauksiin ja sähköpostihuijauksiin.

– Huijausten kirjo on laaja. Meille tulee viikoittain yhteydenottoja yrittäjiltä, jotka ovat joutuneet huijatuiksi. Autamme jäsenyrittäjiä parhaamme mukaan ja seuraamme tarkasti, mitä uutta yrittäjien varoista haaveilevat huijarit keksivät. Mikäli yrittäjä joutuu huijausten kanssa tekemisiin, kannattaa ottaa meihin yhteyttä, Risikko sanoo.