2.6.2022 klo 10:03
Uutinen

Tilitoimistoyrittäjä ottaa kaiken hyödyn irti jäsenyydestä: ”Pyrin osallistumaan mahdollisimman moneen tapahtumaan”

Tilitoimisto A-Comptorin yrittäjä Anne-Maarit Mäki-Rekikoski elää parhaillaan vuoden kiireisimpiä aikoja. Tällä hetkellä yksinyrittäjänä toimiva Mäki-Rekikoski kertoo töitä riittävän useammallekin käsiparille. Kiireistä huolimatta yrittäjä pyrkii löytämään aikaa myös yrittäjäjärjestön tapahtumille.

Yli kaksikymmentä vuotta tilitoimistoalalla ollut Mäki-Rekikoski löysi yrittäjyyden vasta myöhemmin aikuisiällä. Ryhtyminen kokopäiväiseksi yrittäjäksi ei ollut itsestään selvyys, vaikka intohimo taloushallintoa kohtaan olikin selvää. Aikaisemmin mm. maanrakennusalan toimistotöissä sekä Tyksin puhelinvaihteessa työskennellyt Mäki-Rekikoski otti ensi askeleet yrittäjyyteen vuonna 2000, kun hän perusti toiminimen ja alkoi tehdä sivutoimisesti kirjanpitoa.

– Olen ollut aina yrittäjähenkinen ihminen. Työskennellessäni maanrakennusalan yrityksellä tein työni silloinkin niin kuin olisin itse ollut yrittäjä, Mäki-Rekikoski kertoo.

Vielä vuosituhannen alussa heittäytyminen kokopäiväiseksi yrittäjäksi ei tuntunut oikealta vaihtoehdolta elämäntilanteeseen nähden. Yksinhuoltajana hyppy yrittäjän saappaisiin tuntui liian isolta riskiltä. Kun vuonna 2008 Anne-Maaritin tytär muutti omilleen, syntyi uudenlaista uskallusta. Niinpä hän päätti luopua palkkatöistään kokonaan.

Yrittäjien jäseneksi Mäki-Rekikoski liittyi, kun yrittäjyydestä tuli kokopäiväistä. Päätös jäseneksi liittymisestä syntyi yrittäjäystävän suosituksesta. Heti liittymisestä lähtien hän on pyrkinyt hyödyntämään jäsenyyttä kokonaisvaltaisesti.

– Jäsenyys on tuonut minulle paljon hyötyä, kuten uusia asiakkaita. Pyrin osallistumaan mahdollisimman usein Yrittäjien järjestämiin tapahtumiin ja koulutuksiin. Yksi tapahtuma, johon osallistun usein, on Turun Yrittäjien järjestämät Lounarit, joissa pääsee verkostoitumaan muiden paikallisten yrittäjien kanssa.

Erityisen mieluisia tapahtumia yrittäjälle ovat olleet Varsinais-Suomen Yrittäjien järjestämät yksinyrittäjäristeilyt, jotka ovat olleet mukavia ja rentoja tilaisuuksia. Ahkerana tapahtumakävijänä Mäki-Rekikoski ei innostu pandemian myötä lisääntyneistä webinaariluonteisista tapahtumista.

– Kun istuu päivät pitkät tietokoneen ääressä työn vuoksi, ei enää huvita istua ylimääräistä. On mukavampaa päästä verkostoitumaan ihmisten kanssa kasvotusten, tuumaa Mäki-Rekikoski.

Tapahtumien lisäksi Mäki-Rekikoski on käyttänyt Yrittäjien neuvontapalvelua mm. hankalassa riitatilanteessa. Yrittäjien jäsenyyden suosittelu onkin hänelle itsestään selvää.

– Kerron aina uusille asiakkailleni jäsenyyden hyödyistä ja suosittelen heitä liittymään mukaan Yrittäjiin.