7.8.2020 klo 08:08
Uutinen

Toiminta jatkuu, puheenjohtajan katsaus.

Muutama kuukauden ajan olemme keskittyneet ainoastaan tukemaan myrskyläläisiä yrityksiä koronan vastaisessa taistelussa. Nyt alamme taas aktivoitua muuhunkin.

Koronavirus pysäytti järjestötoiminnan maaliskuussa 2020. Pandemian vastaiset liikkumis-, ja kokoontumis- rajoitukset iskivät rajusti paitsi moniin myrskyläläisiin yrityksiin, myös yrittäjäyhdistykseen. Jo sovitut kokoukset jouduttiin perumaan. Monelta yrittäjältä katosivat asiakkaat, mutta kiinteät kustannukset eivät kadonneet. Oltiin kriisissä.

Onneksi valtiovallan taholla ja laajemminkin yhteiskunnassa ymmärrettiin yritysten ahdinko. Tunnustettiin yritysten ja yrittäjien merkitys hyvinvoinnin tuottajana. Oman arvioni mukaan sekä tämän ahdingon, että yrittäjien merkityksen yhteiskunnalle toi selkeällä, asiallisella ja rauhallisella tavalla esille Suomen Yrittäjien johto. Pienen paikallisyhdistyksen puheenjohtajana annan tästä suuret kiitokset sinne suunnalle! Paikallisesti Myrskylän kunta toimi myös aktiivisesti ja tuki käsitykseni mukaan hyvin myrskyläläisiä yrityksiä. Kuntabarometrin valtakunnallinen voitto Myrskylälle lienee tästäkin yksi osoitus, vaikka barometrin tulokset syntyivätkin jo ennen koronaa. Kiitokseni siis myös sinne!

Kuvassa kunnanjohtaja Sam Vuorinen ja Myrskylän Yrittäjien pj. Aku Eronen.

Valtiovalta laati yrittäjiä kuullen pikaisesti yritysten pelastusohjelman. Tästä ohjelmasta ja siihen liittyvistä yritysten tukimuodoista ja hakumenettelyistä olemme yhdistyksenä jakaneet tietoa parhaamme mukaan kaikille myrskyläläisille yrityksille, emme vain jäsenillemme. Seuraamme edelleen aktiivisesti tilannetta koko ajan ja jaamme kaiken saamamme tiedon, minkä arvelemme auttavan paikallisia yrityksiä.

Mutta emme enää keskity pelkästään tähän. Pyrimme pikku hiljaa normalisoimaan muutakin toimintaamme yhdistyksenä. Elämä jatkuu pandemiasta huolimatta, vaikkakin toisenlaisena kuin ennen. Huomioimme ja noudatamme viranomaisten ohjeita ja määräyksiä totta kai tarkasti.

Jatkamme yritysesittelyjä tällä sivustolla ja ensimminen on jo työn alla. Valmistelemme yhdistyksen hallituksessa myös koronan vuoksi rästissä olevaa kevätkokousta. Se tullaan pitämään syyskuussa. Tarkka aika ilmoitetaan myöhemmin.

Yhteistyöterveisin,

Puheenjohtaja