17.1.2017 klo 13:17
Uutinen

Toimistosta keikkalavoille? – Yrittäjien Saija Saarnisto hurmasi Voice of Finlandissa

Olen aina jännittänyt kamalasti esiintymistä, paljastaa Voice of Finland -kilpailija, yrittäjäjärjestön työntekijä Saija Saarnisto.

Viime perjantaina Nelosen kykyjenetsintäohjelma Voice of Finlandissa sykähdyttänyt 25-vuotias Saija Saarnisto on toistaiseksi tienannut leipäänsä Keski-Pohjanmaan Yrittäjissä tiedotussihteerinä.

Päätellen laulukisan tuomariston reaktiosta toimistotyö voi vielä vaihtua esiintyvän taiteilijan uraan. Saarniston syvä blues-ääni ei ehtinyt pitkään soida, kun kaikki neljä tuomaria ilmoittivat haluavansa hänet tiimiinsä.

Saarnisto kuitenkin toppuuttelee spekulaatioita.

– Menen askel kerrallaan ja katson, mihin tämä matka minut vie, hän sanoo Yrittäjäsanomille.

”Jos tästä selviän, haen Voice of Finlandiin”

Ensimmäisen askeleen ottaminen ei ollut helppoa.

– Olen aina jännittänyt kamalasti esiintymistä, Saarnisto kertoo.

Tästä syystä hänellä ei juuri keikkailukokemustakaan ole, vaan hän on esiintynyt lähinnä peruskoulun ja Keski-Pohjanmaan opiston juhlissa.

– Joulukuussa 2015 minua pyydettiin esiintymään 30-vuotisjuhliin Kokkolan Rokkikouluun, jossa olen aloittanut ensimmäiset lauluopintoni.

– Ajattelin silloin, että jos tästä selviän, haen Voice of Finlandiin. Selvisin, hain ja tässä sitä nyt ollaan!

Isän kanssa esiintymässä omassa pizzeriassa

Laulaminen ja soittaminen olivat Saarniston lapsuudenkodissa aina vahvasti läsnä arjessa.

– Isäni on aina ollut hyvin musikaalinen, soittanut kitaraa ja laulanut. Omistimme Kokkolassa pizzerian, Pizza Mestan, jossa myös esiinnyin asiakkaille isäni kanssa.

– Yrittäjyys on minulle tuttua juuri Pizza Mestan kautta. Se oli kanssani saman ikäinen, ja koko pienen ikäni sain nähdä, minkälaista yrittäminen on ja miten se toimii. Yrittäjyys on todella tärkeää, sillä se pitää yhteiskuntamme elinvoimaisena.

Merkonomi-ylioppilaasta laulajaksi?

Saarnisto valmistui merkonomi-ylioppilaaksi vuonna 2011.

Ennen Keski-Pohjanmaan Yrittäjiä hän ollut töissä Kokkolan elinkeinoyhtiössä. Lauluopintojaan hän on jatkanut opistotasoisesti siinä sivussa.

Miten pitkälle Saarniston lauluopinnoista saatu pohja ja yrittäjähenki kantavat? Saarniston kilvoittelua voi seurata Nelosen Voice of Finland -ohjelmassa kevään ajan.

Uutista korjattu kello 15:07 – Saija Saarnisto esiintyi televisiossa perjantaina 13.1., ei sunnuntaina.

Juhani Ojalehto

juhani.ojalehto@yrittajat.fi