19.8.2019 klo 19:03
Uutinen

Toimiva kummiyhteistyö on enemmän kuin osiensa summa

Yrityskummeilta Tero Silván saa tukea ja suuntaa tekemiseen.

Yrittäjä Tero Silván oli 40-vuotiaaksi asti suuri seikkailija. Ehtivällä miehellä oli tuohon ikään mennessä jo 26 eri ammattia ja koulutuksiakin neljä: uimakoulu, peruskoulu, autokoulu ja RUK. Vuonna 2014 Silván perusti taksiyrityksen kotikonnuilleen Jämsän Halliin ja seuraavana vuonna 2015 Hallin Talkkari Oy:n. Sittemmin yritysten kasvuvauhti on ollut liikevaihdollisesti noin 33 % vuosittain.

Kiivaan kasvun keskellä yrittäjästä alkoi kuitenkin tuntua, että palloja on ilmassa vähän liikaakin. Aika loppui kaiken kanssa kesken eikä osannut enää sanoa meneekö hyvin vai huonosti. Myös oman terveyden ja kunnosta huolehtimisen kanssa oli haasteita. Oman Pena-konsultin tuen lisäksi kevättalvella 2018 Silván päätti tarttua puhelimeen ja soitti Keski-Suomen aluekummi Raimo Saariselle.

”Toimiva kummiyhteistyö on ollut enemmän kuin osiensa summa”, Silván kokoaa yhteistyötään yrityskummiensa Sylvi Laitisen ja Olavi Rahkosen kanssa. ”Alussa luulin tietäväni mitä haluan, milloin ja miten. Sparraus kummien kanssa on kuitenkin kirkastanut ajatuksia ja jalostanut suunnitelmia, kun niitä ei pyörittele vain yksin.”

Alkuvuodesta 2018 yritysten liikevaihto on tähän päivään mennessä yli tuplaantunut ja henkilökunnan määrä kasvanut kolmesta kahdeksaan työntekijään. Yrityskummeilta Silván kokee saaneensa hyviä kysymyksiä, hyviä kotiläksyjä sekä ytimekkäitä tehtäviä, joista on oikeasti ollut hyötyä omaan tekemiseen. Ylipäätään hän lähti hakemaan ymmärrystä ja näkemystä yrittäjyyteen, koska omassa lähipiirissä ei ole ollut yrittäjiä.

”Tapaamisen jälkeen on aina täynnä energiaa ja intoa. Lutakosta lähtiessä puhelin on kuumana ja monet asiat ottavat aimo harppauksia eteenpäin.” Yrityskummeilta hän on saanut apua oman riittämättömyyden tunteen vähentämiseen, omaan jaksamiseen, aikatauluttamiseen ja kokonaisuuden hahmottamiseen. Konkreettisina toimenpiteinä Silván on tarttunut muun muassa budjetin tekemiseen ja SWOT-analyysin hyödyntämiseen.

”Luottamuksellinen ja avoin ilmapiiri on kummiyhteistyön kulmakivi. Otetaan oikeasti käsittelyyn myös taustalla vaikuttavat ei aina niin mukavat asiat, joiden pureskelulla on kuitenkin iso vaikutus onnistumiseen ja jaksamiseen.” Nykyään Silvanin 11-vuotias bokseri Pena saakin konsultin roolissaan nauttia virkeämmästä seurasta.

——————-

Kiinnostuitko yrityskummitoiminnasta? Tutustu lisää ja hae yrityskummia!

Lisätietoa:
Raimo Saarinen, aluekummi Keski-Suomi, p. 040 500 1576, raimo.saarinen@yrityskummit.fi
Sari Laitinen, aluekoordinaattori Keski-Suomi, p. 040 538 4602, sari.laitinen@yrittajat.fi