24.3.2017 klo 12:42
Uutinen

Toisten tuki tsemppaa eteenpäin

NY-yrittäjä Hanna Mäenpään mielestä verkostoituminen on tärkeää. Yksi hieno mahdollisuus nuorille yrittäjille tähän on Get Together -tapahtuma Tampereella.

– Muiden nuorten yrittäjien tuki on tärkeää ja se kannustaa ja tsemppaa ainakin mua eteenpäin, kertoo Hanna Mäenpää, Luovan yrittäjyyden linjan opiskelija Hämeenlinnan Lyseon lukiosta sekä NY-yrittäjä.

Juuri tämä asia toteutuu Get Together -tapahtumassa, kun valtakunnallisesti kaikki halukkaat nuoret yrittäjät saapuvat Tampereen Pakkahuoneelle.

– Kuulostaa niin siistiltä mullekin vaikka viiden vuoden kuluttua.

Tapahtumat mahdollistavat myös kohtaamisia muiden samojen haasteiden parissa kamppailevien yrittäjien kanssa.

Hanna Mäenpää pitää Get Together -tyyppisiä tapahtumia hienona mahdollisuutena nuorille yrittäjille. Hänen mielestään on erityisen hienoa että nuorille yrittäjille tarjotaan mahdollisuuksia tutustua yrittäjyyteen ja kuunnella asiantuntijoiden neuvoja.

Hannalla on lukio-opiskelut vielä kesken, mutta kiinnostusta yrittäjyyteen löytyy. Yrittäjyydessä Hannaa kiinnostaa se, että itse voi työllistää itseään. Hannan mukaan verkostoituminen on tärkeää, mutta luovan yrittäjyyden linjalla hän on saanut siihen pientä etumatkaa muihin opiskelijoihin verrattuna.

– Meillä on monia kursseja, joissa työskentelemme hämeenlinnalaisten eri yritysten kanssa.

Hanna on päässyt itsekin kokeilemaan oman yrityksen pyörittämistä. Hän perusti ystävänsä kanssa Laukuttaret NY:n, joka räätälöi asiakkaalle persoonallisen kangaskassin. Yrityksen pyörittäminen kuuluu luovan yrittäjyyden linjan opetussuunnitelmaan.

”Mitä sinä haluat tehdä seuraavan 6 päivän, 6 kuukauden tai 6 vuoden aikana yritystoiminnassasi?” Siihen kysymykseen saavat nuoret yrittäjät vastauksia 12. – 13.5 Tampereella, kun valtakunnallinen Get Together -”yritysfestari” saapuu pakkahuoneelle. Tapahtumassa inspiroidutaan monien tunnettujen puhujien esityksistä, verkostoidutaan muiden nuorten yrittäjien kanssa sekä tehdään bisnestä.

Tapahtumaan on nyt 7 viikkoa aikaa! Joka viikko pääset tutustumaan yhteen yrittäjyyden parissa työskentelevän ihmisen ajatuksiin nuorten yrittäjyydestä. Jos kiinnostuit, pysy matkassamme mukana kohti päätapahtumaa ja käy vilkaisemassa nuorten yrittäjien nettisivuja!

Iiris Jalava ja Meeri Nikkilä
Kirjoittajat ovat Hämeenlinnan lyseon luovan yrittäjyyden linjan toisen vuoden opiskelijoita. He ovat suunnitelleet Hämeen Yrittäjien Get Together Count Down -kampanjan tet-harjoitteluviikollaan.