Toni Forsblom on Varsinias-Suomen Yrittäjien puheenjohtaja.
18.12.2023 klo 15:08
Uutinen

Toni Forsblom korostaa yhdessä tekemistä – tutustu V-S Yrittäjien uuteen puheenjohtajaan

Laajasti verkostoitunut yrittäjä Toni Forsblom kokee olevansa vahvimmillaan yrittäjien edunvalvonnassa.

Varsinais-Suomen Yrittäjät valitsi joulukuun alussa pidetyssä vuosikokouksessaan naantalilaisen Toni Forsblomin uudeksi puheenjohtajakseen seuraavalle kaksivuotiskaudelle. Varapuheenjohtajiksi Forsblom sai puheenjohtajakisan kilpakumppaninsa turkulaisen Mikko Rantasen ja salolaisen Stina Siikosen.

Valintaa seuraavana aamuna tuore puheenjohtaja tuntuu vielä olevan hieman ihmeissään saamastaan luottamuksesta.

– Olo on todella tyytyväinen ja otettu, Forsblom sanoo.

Vaikka eri luottamustehtäviä on menevälle miehelle siunaantunut jo useampi, tuntuu Varsinais-Suomen Yrittäjien puheenjohtajuus erityisen hyvältä.

– Yrittäjänä tuntuu todella hyvältä päästä hääräämään omiensa kanssa, tarmoa täynnä oleva Forsblom sanoo tyytyväisenä.

Toni Forsblom on 46-vuotias naimisissa oleva kolmen lapsen iskä ja pitkän linjan yrittäjä. Huhtikuussa yrittämistä tulee 24 vuotta täyteen Forsport-urheilukaupassa.

– Yrittäjyys on meillä ilmeisesti jollain tapaa veressä, sillä isä on aina ollut yrittäjä, samaten vaimokin. Olen siis vahvasta yrittäjäperheestä.

Yhdessä tekemällä lisää vaikuttavuutta

Puheenjohtajana Forsblom aikoo korostaa yhdessä tekemistä. Se näkyy jo hänen omassa tavassaan toimia, mutta myös siinä, miten hän toivoo puheenjohtajakaudellaan voivansa kehittää Yrittäjien toimintaa Varsinais-Suomessa.

– Kaikki paikallisyhdistykset, aluejärjestömme ja varsinkin kaikki jäsenyritykset, nykyiset ja ne jotka eivät vielä ole jäseniä, sekä kaikki yrittäjät, pitäisi saada tiiviimmin tekemään yhdessä töitä ja miettimään, mihin meidän oikeasti kannattaa panostaa, jotta vaikuttavuus olisi suurinta.

Yhtenä tavoitteena on houkutella uusia jäseniä Yrittäjiin. Forsblom pitää tärkeänä, että Yrittäjiä ei nähdä ulkopuolisena toimijana, vaan kaikkien yrittäjien ja yritysten apuna ja tukena.

– Tätä viestiä pitää terävöittää sekä jäsenyrityksille, että etenkin niille, jotka eivät vielä ole jäseniä. Mahdollisimman monen yrittäjän täytyy kokea, että tänne kannattaa liittyä. Jäsenyyden hyötyjä pitää tuoda entistä selkeämmin esiin.

Forsblom korostaa, ettei ole yhden miehen show. Vain tekemällä yhteistyötä voi menestyä.

– Meillä on aivan loistava hallitus ja tukenani on todella hyvät, vahvan järjestöosaamisen omaavat varapuheenjohtajat sekä ammattitaitoinen toimiston väki, Forsblom kiittelee.

Varsinais-Suomessa hyvä tilanne

Varsinais-Suomessa on Forsblomin mielestä tällä hetkellä poikkeuksellisen hyvä tilanne yrittämisen suhteen. Töitä riittää ja tarjolla on monenlaisia mahdollisuuksia.

– Meillä on paljon moninaista yrittämistä, eikä maakuntamme menestys ole yhdestä alasta kiinni. Jos jossain, niin täällä on yrittäjyyden kannalta hyvä tila. Itä-Suomessa tilanne on esimerkiksi paljon haastavampi.

Toki Forsblom löytää maakunnastamme myös huolenaiheita.

– Yksittäisissä yrityksissä voi tulla isoja muutoksia, jotka heijastuvat moneen muuhun yritykseen, hän sanoo ja nostaa esimerkiksi Uudenkaupungin autotehtaan. – Näihin meidän pitäisi yhdessä löytää lääkkeet.

Vahvimmillaan Forsblom kokee olevansa yrittäjien edunvalvonnassa. Tätä on helppo uskoa, sillä verkostoitunut mies johtaa puhetta sekä Naantalin kaupunginhallituksessa että Rasekon valtuustossa. Lisäksi hän on hyvinvointialue Varhan ja Turun seurakuntayhtymän hallitusten jäsen.

– Koen antavani eniten yrittäjille ajaessani heidän etujaan hankinnoissa, yhteistyössä eri tahojen kuten kuntien, hyvinvointialueen ja muiden yritysten kanssa.

Usko varsinaissuomalaiseen yrittäjyyteen on vahva.

– Meidän täytyy tehdä Varsinais-Suomesta vielä parempi paikka yrityksille ja yrittäjille. Hyödyntämällä toisia varsinaissuomalaisia yrityksiä enemmän, onnistumme varmasti.

Teksti: Katja Hautoniemi
Kuva: Jutta Wirén