17.5.2017 klo 12:49
Uutinen

Torstaina ilmaiseksi Hämeenlinnan museoihin

Torstaina 18.5.2017 vietetään kansainvälistä museopäivää. Museopäivän kunniaksi Hämeen linnaan, Hämeenlinnan Taidemuseoon, Museo Militariaan, Sibeliuksen syntymäkotiin, Palanderin taloon ja Museo Skogsteriin on vapaa pääsy.

Hämeenlinnan kaupunginmuseon kohteista Museo Skogster on avoinna klo 11-17. Nyt kannattaa käydä tutustumassa Suomi 100 -juhlavuoden Idästä tuulee -näyttelyyn tai katsoa Ooh, Hämeenlinna! -näyttelyn 24 minuttia kestävä multivisio kaupungin vaiheista. Idästä tuulee -teemalla askarrellaan myös maatuskapaperinukkeja omatoimisessa työpajassa. Sibeliuksen syntymäkoti on avoinna klo 10-16 ja Palanderin talo klo 12-16. Molemmissa museoissa eläydytään 1800-luvun lopun Hämeenlinnaan. Palanderin talossa on vapaa kierto omaan tahtiin.

Hämeenlinnan Taidemuseo on avoinna klo 11-18. Esillä on näyttely Yhteiset kuvamme, joka esittelee taidetta usealta eri vuosikymmeneltä ja taiteilijalta, kuten Akseli Gallen-Kallelalta, Pekka Haloselta, Eero Järnefeltiltä, Helene Schjerfbeckilta, Tyko Salliselta, Erkki Hienoselta, Ossi Voutilaiselta ja Pentti Hammarbergilta.

Linnanniemellä Museo Militarian näyttelyihin on vapaa pääsy klo 10-18, jonka jälkeen alkaa Tykkihallissa klo 18 paneelikeskustelu ”Mitä varusmiesajan jälkeen? Naisten urapolkuja ja harrastusmahdollisuuksia maanpuolustuksessa”. Hämeen linna on avoinna klo 10-16. Vaihtuvana näyttelynä esillä on Pyhät ja pakanat – ihmisyyden kuvia, jossa keskiaikaiset veistokset kohtaavat nykytaiteen.

Kansainvälisen museoneuvoston ICOM:n lanseeraamaa Kansainvälistä museopäivää on vietetty vuodesta 1977.