20.3.2020 klo 17:24
Uutinen

Tukipaketissa paljon hyvää – järeät keinot jäivät varikolle

Yrittäjien mukaan hallituksen tukipaketissa on paljon hyvää, mutta järein tukiarsenaali jää edelleen varikolle. Pentikäisen mukaan hallituksen pitää antaa yrityksille enemmän suoraa tukea niin, että valtio ja sosiaalivakuutuslaitokset ottavat vastuulleen yrittäjien ja työnantajien sosiaalivakuutusmaksut heti.

Syvä kriisi koettelee Suomea. Järein tukiarsenaali ei voi jäädä varikolle, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen vaatii. Yrittäjät kiittää hallitusta siitä, että se edistää yrittäjien työttömyysturvaa.

– Tarvitaan miljardiluokan suoraa tukea eikä vain lainaa, Pentikäinen kommentoi hallituksen esittelemää tukipakettia talouteen koronasta selviytymiseksi.

– Jotta suuri konkurssiaalto vältetään, julkisen vallan pitää hoitaa pahimman kriisin ajan yrittäjien ja työnantajien sosiaaliturvamaksut eli YEL-, TyEL- ja MyEL-maksut, työttömyysvakuutusmaksut ja sosiaaliturvamaksut, hän esittää.

Yrittäjien esityksen kustannusvaikutus olisi noin 1,5 miljardia euroa kuukaudessa.

Puskurit käyttöön

– Olen pettynyt siihen, miten Emu-puskureita käytetään syvän kriisin keskellä. Järjestöjen eläkemaksujen alennusehdotus on näpertelyä. Nyt jos koskaan työeläkeyhtiöiden ja työllisyysrahaston puskurit pitää valjastaa pelastamaan yritykset ja työpaikat, Pentikäinen sanoo.

Yrittäjät pitää erittäin tärkeänä sitä, että Finanssivalvonta laskee luottolaitosten pääomavaatimuksia.

– Pääomavaatimusten alentaminen vahvistaa merkittävästi pankkien kykyä rahoittaa yrityksiä. Tämä on erittäin tärkeää, Pentikäinen kiittää.

Yrittäjät antaa tunnustusta hallitukselle myös siitä, että se lupaa tarjota rahoitusta kaikille yrityksille riippumatta niiden yhtiömuodosta.

– Tämä on oikeudenmukaista erilaisia yrittäjiä kohtaan.

Muita kiinnostavia aiheita